ANNONCE

Vestager presser stadig Helle på reformer

15. august 2012 06:08 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Vestager presser stadig Helle på reformer
Billede mangler

Regeringen skal fastholde det høje tempo i de langsigtede reformer af velfærdssamfundet og ikke stoppe op undervejs.
Det fastslår økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) over for Politiken onsdag og lægger dermed pres på statsminister Helle Thorning-Schmidt (S).
I fredags erklærede Thorning i flere aviser, at regeringen har mistet vælgere, fordi tempoet i reformerne af blandt andet skat, førtidspension og fleksjob har været for højt. Margrethe Vestager fortryder derimod ikke kursen.
– Jeg oplever, at nogen synes, det er gået stærkt. Men jeg synes ikke, der har været alternativer til at tilrettelægge det på den måde, vi har gjort.
– For mig at se er der ikke nogen modsætning mellem at have en skarp reformkurs, og at vi har en åben og inddragende diskussion om, hvad vi vil gøre, siger Margrethe Vestager.
– Jeg regner bestemt med, at det nye folketingsår kommer til at stå i reformernes tegn. Vi skal både skabe arbejdspladser nu og her – og om to, fire og seks år, tilføjer hun.
De radikale holder onsdag sommergruppemøde og igangsætter en reform af efteruddannelserne.
Regeringen har i månedsvis blødt i målingerne, og især Socialdemokraterne tilskriver det regeringens strenge fokus på 2020-reformer og arbejdsudbud. Margrethe Vestager mener dog, at vælgerne sætter pris på det økonomiske fremsyn.
– Jeg tror ikke, folk finder en detalje på side 24 i 2020-planen, som de ikke bryder sig om og flytter deres stemme. Folk sætter pris på, at vi holder orden i økonomien og løfter blikket – også selv om andre politikere måtte have ansvaret i 2020, siger hun.
Den radikale leder vil dog ikke sætte præcis dato på, hvornår de svære reformer – blandt andet af kontanthjælp, SU og integrationssystemet – skal gennemføres i folketingsåret.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu