Vestager: Så tager Helle milliarden hjem

8. februar 2013 17:45 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Vestager: Så tager Helle milliarden hjem
Billede mangler

Mens Enhedslisten kalder EUs nye budgetaftale »forrykt«, jubler regeringspartierne over resultatet af de seneste mange timers forhandlinger i Bruxelles. Aftalen betyder blandt andet, at Danmark får rabat på det fremtidige budget.

 

»Så tager Helle milliarden hjem! Tak for hvad der også ligner en god, stor aftale i det hele taget,« skriver indenrigs- og økonomiminister Margrethe Vestager (R) på sin Twitter-profil.

Tilsvarende toner lyder fra den socialdemokraternes EU-ordfører, Jens Joel (S):

»Det er en god dag for Danmark. Helle satte foden ned. Flot forhandlet af vores statsminister, der var under maksimalt pres helt frem til målstregen. Der står respekt om Danmark i Bruxelles, og regeringens strategi har vist sig at være den helt rigtige,« siger han i en pressemeddelelse.

Budgetaftalen har også sendt Connie Hedegaard (K), EUs klimakommissær, til tasterne.

»Yes. Historisk skridt i kampen for klimaet. EU-ledere er enige om at målrette 20 procent af alle EU-udgifter til klima-handlinger. Det er en tredobling af beløbet«, tweeder Connie Hedegaard og fortsætter:

»Dette er virkelig en ny måde at tænke på. Klima integreret i konkrete tal og ikke bare ord«.

Socialdemokraternes politiske ordfører, Magnus Heunicke (S), efterlyser dog reaktioner fra Venstre og Konservative.

»Kan huske, at Nyrup & Co. roste Schlüter og Uffe for i 1992 at forhandle resultat hjem i Edinburgh. Pinagtigt at se V & Ks tavshed i dag,« tweeter han.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu