ANNONCE

Vestager sætter lid til kickstarten

20. december 2011 18:36 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Vestager sætter lid til kickstarten
Billede mangler

Det kan godt være, at tunnellen er blevet længere, men der er stadig lys forenden.
Sådan lyder vurderingen fra økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R), efter at regeringen i dag har udsendt nye dystre tal for landets økonomi.
Selvom underskuddet næste år kommer over 100 milliarder kroner, og arbejdsløshedens stiger, så tror ministeren på, at en kickstart til 18 milliarder kroner kan tænde lyset.
“Vi kommer ikke i en situation, der er så slem, som den ellers kunne være, fordi vi sætter ind med kickstarten,” siger Margrethe Vestager til Newspaq.
Flere økonomer har tidligere i dag udtalt, at kickstarten er for lille til at have den effekt, som regeringen regner med. Alt afhænger i stedet af den økonomiske udvikling i landene omkring os. Finanskrisen får nemlig både tyskere og svenskere til at købe færre danske varer.
Samtidig holder danskerne også igen med forbruget, og derfor kæmper ministeren for at skabe tillid til den danske økonomi.
“Det er så vigtigt at sige til folk, at det kan godt være, vi har stort underskud i år, og vi får et stort underskud næste år, men der er lys forenden af tunnellen, selvom den er blevet lidt længere. Det kan man fæste sin lid til,” siger Margrethe Vestager.
Hun vil dog ikke direkte opfordre de danske familier til at gå shop-amok i julegaver, så forbruget får en ordentlig tur i vejret.
“Hvis jeg skal ønske mig noget ud fra landets økonomi, så er det, at danskerne lægger nogle energirigtige vinduer og lidt tykkere isolering under juletræet, så vi kan spare på varmeregningen i de kommende år,” slutter ministeren.
Underskuddet er knap fem milliarder kroner mere end forventet, og tæt på det dobbelte af, hvad EU tillader.
Ledigheden kan måske toppe i andet halvår af 2012. Det sker når antallet af danskere uden job når op på 175.000 personer. I dag er 164.300 danskere uden job.
 

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu