ANNONCE

Vestager: Spændende med nye tal om aktieskat

27. januar 2012 12:49 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Vestager: Spændende med nye tal om aktieskat
Billede mangler

Nye tryk på EU’s store lommeregner viser vækst og nye job med en såkaldt tobinskat. Og det vækker Margrethe Vestagers (R) interesse for en skat, som regeringen ellers stemmer imod.
“Det er interessant at se, på hvilket grundlag, de er kommet frem til det. Nu må vi først se, hvad Kommissionen fremlægger,” siger Margrethe Vestager til Newspaq, og henviser til nye beregninger fra EU-Kommissionen, der kommer i næste uge, som modsat tidligere viser vækst ved indførelse af tobinskatten.
Økonomi- og indenrigsministeren har ellers bedyret et nej tak til en skat, der rammer Europas banker, fordi hun mener, den koster job i en allerede “træls tid”.
“Vi synes, det vil være en rigtig god ide at indføre den over hele kloden. Så må vi se på Kommissionens forslag for Europa og deres beregninger i den rækkefølge, de er til rådighed,” fortæller ministeren.
Det kan dog blive svært at få lande som USA og Japan med på en global aftale, fordi de måske kan vinde vækst og job, hvis EU går forrest, vurderer Vestager. Det bliver dog ikke den danske regering, som alene stikker en kæp i EU’s tobin-hjul.
“Vi har en pragmatisk skepsis over for at indføre et forslag som har tvivlsomme effekter, som det ligger nu. Men uanset hvad Danmark mener, så vil der stadig være lande såsom Sverige og England, der er imod,” forklarer Margrethe Vestager og henviser til, at indførelsen af en tobinskat kræver enstemmighed i EU.
En af fortalerne for en tobinskat er tidligere statsminister og formand for de europæiske socialdemokrater Poul Nyrup Rasmussen. Han har kaldt Vestagers brug af EU-Kommissionens tal for “manipulation”. Pengene fra skatten kan nemlig bruges til at skabe nye job, og det er ikke medregnet, siger han.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu