Vestager tror på digitale vælgererklæringer

3. februar 2013 15:46 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Vestager tror på digitale vælgererklæringer
Billede mangler

Der er godt nyt fra indenrigsminister Margrethe Vestager (R) til de partisoldater, der står med blåfrosne fingre i vinterkulden og forsøger at få hr. og fru Danmark til at skrive under på, at det pågældende parti må komme på stemmesedlen.

 

– Vi er på sagen. Vi er ved at finde ud af på hvilken måde, det kan lade sig gøre at digitalisere den indsamling af underskrifter, som man skal gennemføre som parti, siger Margrethe Vestager til Berlingske Nyhedsbureau.

Spørgsmål: Kommer der en digitalisering af vælgererklæringerne?

– Det vil jeg da næsten tro. Det, vi skal finde ud af, er, hvad er omkostningen i forhold til måden at gøre det på. Jeg tror, det kan lade sig gøre at digitalisere det, siger hun.

Retsforbundet, Kristendemokraterne, Centerpartiet, Visions-Partiet og Partiet Fokus har netop sendt et brev til Margrethe Vestager, hvor de argumenterer for at digitalisere erklæringerne. Partierne anfører, at det koster det enkelte parti i omegnen af 300.000 til 400.000 kroner at skaffe de godt 20.000 godkendte underskrifter, der skal til, for at partiet kan komme på stemmesedlen.

– Når man kan bruge Nem-ID til indbetalinger og kontakt med det offentlige, burde det også kunne bruges i forbindelse med vælgererklæringer, siger Poul Gerhard Kristiansen, formand for Retsforbundets politiske udvalg.

Margrethe Vestager oplyser, at et udvalg i øjeblikket vurderer mulighederne. Det er for tidligt at sige, hvornår det arbejde er færdigt.

– Men det er min forventning, at vi kan gøre det færdigt inden for det kommende år, siger Margrethe Vestager.

Spørgsmål: Betyder det, at de pågældende partier bør stoppe indsamlingen af traditionelle underskrifter?

– Jeg vil ikke opfordre nogle til at lade være med at samle underskrifter, fordi politik er noget underligt noget. Nogle gange går det, man troede kunne gå hurtigt, langsomt, siger Margrethe Vestager og tilføjer:

– Det er åbenlyst, at det kan blive nemmere og mindre bureaukratisk, hvis vi kan digitalisere det. Det, der er det vigtige, er, at vi stadig ved, at de vælgere, der skriver under, findes, og at de har taget stilling til, at de gerne vil have endnu et parti på stemmesedlen, siger hun.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu