Vestager uden EU-magt: Jeg er ikke misundelig

30. marts 2012 12:32 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Vestager uden EU-magt: Jeg er ikke misundelig
Billede mangler

Selvom Margrethe Vestager (R) er vært for EU-topmødet i København, så bliver hun holdt udenfor det gode selskab.
Det er nemlig kun eurolandene, som skal beslutte, om der er brug for en større redningsfond til trængte økonomier. Og da Danmark har stemt nej til euroen, så må den danske økonomi- og indenrigsminister pænt vente på en beslutning.
“Skulle jeg stå her og være misundelig, nej, det er bare sådan, det er. Det har vælgerne bestemt, og det har jeg stor respekt for,” siger Margethe Vestager til Newspaq, efter hun har budt samtlige finansministre og nationalbankdirektører velkommen til København.
Der har været flere rygter om at øge redningsfonden med op til 1.500 milliarder kroner, så finansfolk ikke frygter nye problemer i Sydeuropa. Og det er da også en vigtig beslutning, hvor Danmark er magtesløs.
“At økonomiske problemer ikke spreder sig til andre lande, er en helt afgørende beslutning. Det vil være godt for os, fordi de andre lande får bedre økonomi, og kan købe flere ting af danske virksomheder,” fortæller Vestager.
Den danske vært vil ikke kommentere, hvor mange penge ekstra, der skal i redningsfonden. Men hun mener, at der er brug for flere.
“Jeg synes den skal være større, og det er lige præcis den diskussion, som de tager hul på nu,” siger Margrethe Vestager.
Det som det danske formandskab kan gøre noget ved er samarbejdet i opdelt EU, mener Vestager, fordi der både er eurogruppen, finanspagtlandene og europlusgruppen.
“Man bliver helt skævtøjet, når man skal finde ud af, hvem der bestemmer ting. Så derfor vil vi gerne fremhæve, at vi er 27 medlemslande, og at alle har ret til at blive hørt, så vi kan samarbejde bedre,” forklarer Margrethe Vestager.
Senere i dag vil eurolandene holde pressemøde, hvor størrelsen på den ekstra støtte til trængte EU-lande afsløres.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu