Vestager undrer sig over FOA-farvel

14. marts 2013 16:39 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Vestager undrer sig over FOA-farvel
Billede mangler

Arbejdet med at rydde ud blandt overflødige regler i det offentlige bliver uden fagforbundet FOA.

 

FOAs hovedbestyrelse har besluttet at forlade forarbejdet med den såkaldte tillidsreform, fordi man med formand Dennis Kristensens ord bliver mødt af regeringen med »mistillid i det daglige arbejde og i de aktuelle politiske udspil«.

Udmeldingen bliver mødt med forundring af økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R), som i sin tid sørgede for at få skrevet tillidsreformen ind i regeringens politiske grundlag.

»Vi drøfter med de faglige organisationer, hvordan vi kan skabe nye veje til bedre velfærd. Det skal ske ved at give plads til ledelse og til, at de offentlige ansatte får større rum til at folde deres faglighed ud i. Jeg har sat pris på, at FOA har været med, for de medarbejdere, FOA repræsenterer, har meget at bidrage med,« siger hun i en skriftlig kommentar.

»I det lys er jeg mildest talt forundret over, at Dennis Kristensen har valgt at melde FOA ud af samarbejdet og reelt sætte sig uden for indflydelse. Jeg er dybt forundret,« erklærer Margrethe Vestager.

Ifølge FOA, der har knap 200.000 offentligt ansatte medlemmer, modarbejder regeringen sine egne målsætninger om mindre kontrol i det offentlige med sin rolle i de aktuelle overenskomstforhandlinger og med forslaget til en vækstplan.

»Vi bliver mødt med krav om, at arbejdsgiverne vil inddrage vores helligdage. Vi bliver mødt med krav om, at vi skal have færre tillidsrepræsentanter. Og vi får i Vækstplan DK at vide, at der skal skaffes 12 milliarder blandt andet på vores arbejdstidsbestemmelser,« påpeger Dennis Kristensen.

En anden af de centrale aktører i arbejdet med tillidsreformen, Kommunernes Landsforening, ønsker ikke at kommentere FOAs farvel.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu