ANNONCE

Vestager vil hjælpe nye partier ind på Borgen

9. januar 2012 07:38 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Vestager vil hjælpe nye partier ind på Borgen
Billede mangler

Nye partier skal ikke død og pine samle 20.000 fysiske underskrifter for at blive opstillingsberettigede til Folketinget i dagens Danmark.
Det mener økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R), som vil se på muligheden for at lade støtterne underskrive digitalt. Det skriver Politiken.
“Vi skal holde fast i vores krav til vælgerne om en vis aktivitet, når nye partier skal opstilles. Men når det er sagt, kan vi så ikke også gøre det på en måde, der afspejler, at vi alle også betaler vores regninger og melder vores børn til fodbold over nettet? Hvorfor ikke også gøre det det på det her område?” siger Margrether Vestager til Politiken.
Den nuværende proces betyder, at partierne skal indsende 20.000 underskrevne vælgererklæringer. Derefter sender kommunen et brev til underskriverne og beder dem om at bekræfte underskriften på en ny formular, som så skal sendes ind igen. Og i den proces går mange tabt, simpelthen fordi det er for besværligt.
Forslaget glæder de små, nye partier.
“Vi mener, det er en knaldhamrende god idé, regeringen kommer med, for det er en proces, der på nuværende tidspunkt er hamrende udemokratisk,” siger Christian H. Hansen, der er formand for partiet Fokus.
Margrethe Vestager vil ikke udelukke, at det nye system kan være klar til at næste valg.
Kilde: Politiken

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu