Vestas anklaget for regnskabsfusk i milliardklassen

7. marts 2013 08:01 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Vestas anklaget for regnskabsfusk i milliardklassen

Vrede aktionærer i vindmøllegiganten Vestas anklager nu selskabet for regnskabsfusk – det har fået forligsforhandlingerne til at bryde sammen.

 

Vestas har i mere end et år forsøgt at løse stridighederne mellem selskabet og en gruppe amerikanske aktionærer med et forlig, men nu er forhandlingerne brudt sammen, og Vestas står over for seriøse anklager om milliardfusk, skriver Børsen torsdag.

Sagsøgerne har for første gang underbygget anklagerne i en revideret stævning, hvor de, ifølge Børsen, har allieret sig med en række tidligere Vestas-chefer og fabriksansatte. Stævningen blev indleveret for to uger siden til distriktsdomstolen i Portland, Oregon, hvor Vestas har sit hovedkontor, skriver Børsen.

Aktionærerne mener, at Vestas i den ændrede regnskabspraksis fra november 2010 undlod at ændre praksis i tide, for at skjule hvor dårlig ordreindgang og drift virksomheden havde. Det betød, at regnskabstallene ændrede sig med flere milliarder i de første måneder af 2010, og fik aktien til at dykke kraftigt.

Topchef Ditlev Engel har ikke ønsket at kommentere de underbyggede påstande aktionærerne nu har fremlagt, og Lars Villadsen, chef for investor relations i Vestas, vil ikke gå i detaljer omkring stævningen, skriver Børsen.

Sagsøgernes chefadvokat, Henry Rosen, siger i Børsen, at den reviderede stævning indeholder flere gennembrud.

»Denne nye stævning fokuserer på de åbenbaringer, vi har fået undervejs, som underbygger vores oprindelige påstande. Nu er der virkelig kommet kød på benet.«

Aktieanalytiker Claus Almer fra Carnegie vurderer i Børsen, at sagen kan belaste Vestas på flere fronter, blandt andet aktiemarkedets reaktion, hvis sagsøgerne vinder, og konsekvenserne hvis sagen afdækker belastende ting om ledelsen.

Det amerikanske søgsmål kommer samtidig med, at Vestas kæmper mod det belgiske konsulenthus Deminor, som på vegne af en række aktionærer har advaret om en erstatningssag for et trecifret millionbeløb. De belgiske beskyldninger minder på mange områder om, hvad de amerikanske aktionærer klandrer Vestas for, skriver Børsen.

Deminor forsøger at få opbakning til en uvildig granskning på generalforsamlingen den 21. marts.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu