Midt i krisen: Vestas fordobler honorar til formand

25. februar 2013 07:51 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Midt i krisen: Vestas fordobler honorar til formand
Arkivfoto.

Bestyrelsen i Vestas har været på hårdt arbejde i kriseåret 2012, og derfor bliver det foreslået, at generalforsamlingen skal belønne både formand og næstformand for deres arbejde med honorarstigninger. Det fremgår af vindmølleproducentens indkaldelse til generalforsamling 21. marts.

 

Vestas kom ud af 2012 med et milliardstort underskud. Tabene skyldtes både et svært marked og store nedskrivninger. På trods af de manglende resultater mener virksomhedens ledelse altså, at det er på sin plads at hælde lidt ekstra i formand Bert Nordberg og næstformand Lars Josefssons lønningsposer.

»I 2012 godkendte generalforsamlingen et årligt basishonorar for 2012 på EUR 43.606 og godkendte, at formanden modtager tredobbelt basishonorar, samt at næstformanden modtager dobbelt basishonorar for deres udvidede bestyrelsesopgaver,« står der i indkaldelsen med tilføjelsen:

»På grund af formandskabets uventede store arbejdsbyrde i 2012 foreslår bestyrelsen, at 2012-honoraret til formanden forøges med EUR 140.000 til i alt EUR 270.818, og honoraret til næstformanden forøges med EUR 90.000 til i alt EUR 177.212.«

I kroner og øre svarer det til, at Bert Nordberg skal have et honorar på 2.020.000 kroner, mens Lars Josefsson skal have 1.320.000 kroner. Det er mere end en fordobling af det, de ellers havde udsigt til.

Kigger man efter i indkaldelsen til generalforsamlingen, er det dog tydeligt, at ikke alle mener, at tiden er til lønstigninger i Vestas. I slutningen af indkaldelsen fremgår, hvad nogle af de mindre aktionærer ønsker, der skal ske på lønfronten.

Aktionæren Uni Chemical Partner ApS foreslår at skære en solid luns af topchef Ditlev Engels løn – samt at forhandle generel lønnedgang for resten af de ansatte.

»Bestyrelsen opfordres til at forhandle nedsættelse af gage og ydelser til selskabets administrerende direktør Ditlev Engel med 50 pct.,« fremgår det af forslaget med tilføjelsen:

»Bestyrelsen opfordres til at forhandle nedsættelse af gage og ydelser til øvrige ansatte i Vestas-koncernen med 15 pct. af nuværende gager og ydelser.«

Derudover mener aktionæren, at det ville være allerbedst, hvis bestyrelsen valgte at fyre Ditlev Engel. Begrundelsen er, at der bør »placeres et ansvar for den negative udvikling af selskabet, hvilken hovedsagelig tilskrives den nuværende administrerende direktør Ditlev Engels manglende forudseenhed og omhu«.

Forslaget støttes dog ikke af bestyrelsen, fremgår det af indkaldelsen til generalforsamlingen i Vestas.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu