Vestas’ frasalg kræver enorme nedskrivninger

6. februar 2013 09:11 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Vestas' frasalg kræver enorme nedskrivninger
Billede mangler

Det er ikke nogen stor overraskelse, at Vestas måtte tage nedskrivninger i fjerde kvartal, men omfanget er af en helt anden kaliber, end de fleste havde troet.

Svagere fremtidsudsigter og Vestas’ planer om frasalg betyder, at Vestas har gennemgået aktiverne med en tættekam, og det har budt på nedskrivninger for samlet 527 millioner euro – eller næsten fire milliarder omregnet til kroner.

Selve nedskrivningerne på fabrikker er på 182 millioner euro, svarende til 1,4 milliarder kroner.”I overensstemmelse med den nye forretningsmodel er det Vestas’ ambition at blive lettere via frasalg af fabrikker. Nogle fabrikker er derfor blevet reklassificeret som langfristede aktiver bestemt for salg, og de forventes at være solgt i løbet af det næste år. Aktiverne er blevet nedskrevet med 182 mio. euro til 131 mio. euro, hvilket svarer til den forventede salgspris fratrukket salgsomkostningerne,” forklarer Vestas i regnskabet.

Nedskrivningerne trak det samlede underskud i 2012 ned på enorme 7,2 milliarder kroner, mens den meget vigtige ordreindgang faldt med hele 49 procent til 3.738 megawatt.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu