Vestas og Grundfos: Forældre må selv finde pasning

1. marts 2013 14:52 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Vestas og Grundfos: Forældre må selv finde pasning
Billede mangler

Lockouten, der kan træde i kraft fra første april, kan sende skolebørn landet over hjem til mor og far, der stadig skal passe arbejdet.

 

Hos to af landets store virksomheder er der imidlertid ingen hjælp at hente.

Vindmøllegiganten Vestas regner ikke med at lave nogen pasningsordning til forældrene, i fald en lockout skulle træde i kraft.

»Historisk set har der ikke været tradition for, at vi laver sådan et tilbud. Der vil heller ikke blive lavet noget i Vestas-regi denne gang,« siger Mikkel Friis-Thomsen, dansk pressechef i Vestas.

Tonen er anderledes hos Grundfos, der vil se tiden an.

»Vi ser lige nu på, hvad vi skal gøre, hvis det sker. Men i reglen har Dansk Arbejdsgiverforening ret, når de siger, at det er forældrenes eget ansvar at få passet børnene,« siger kommunikationsdirektør Kim Nøhr Skibsted.

Formand i Skole og Forældre, Mette With Hagensen, konstaterer, at virksomhederne har ret, og at det kan være en idé at tænke i nogle løsninger allerede nu.

»Ude på skolerne må forældrene prøve at finde nogle løsninger, hvor man eksempelvis tager børnene på skift. Bedsteforældre kan nok også hjælpe til. Det vigtige er, at vi nu får det bedste ud af situationen med vores børn,« siger hun og understreger, at konflikten er en voksenkonflikt, hvor forældrene skal holde sig fra at pege på skurkene.

»Uanset om man holder med lærerne eller KL, skal man ikke præge børnene. Der bliver en hverdag igen efter en eventuel lockout,« siger hun.

Lockouten kan ramme 50.000 lærere landet over.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu