Vestas samler tropperne i Aarhus

19. februar 2013 13:59 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Vestas samler tropperne i Aarhus
Billede mangler

For at reducere omkostningerne flytter vindmølleproducenten Vestas flere aktiviteter ind i hovedkvarteret i Skejby i det nordlige Aarhus.

 

Det drejer sig om cirka 400 medarbejdere, 360 fra Randers og 40 fra København. Overflytningerne skal være på plads pr. 1. juli i år.

»De 360 medarbejdere fra Randers er primært beskæftiget inden for koncern-IT samt salgsselskabet Vestas Offshore,« forklarer Vestas-pressechef Mikkel Friis-Thomsen.

Vestas beholder en lagerfacilitet på Langelandsvej i Randers, hvor der er beskæftiget knap 100 mennesker. De 40 medarbejdere fra København er beskæftiget inden for marketing, kommunikation, PR og forskellige støttefunktioner.

Vestas indviede koncernhovedkontoret i Aarhus i november 2011. Ifølge Mikkel Friis-Thomsen er der plads i de eksisterende rammer til de nye medarbejdere fra Randers og København.

Knap 20 medarbejdere ventes at få en fyreseddel i forbindelse med en generel spareplan.

»Disse afskedigelser har ikke noget med overflytningen at gøre, men er begrundet i den generelle tilpasning af driften,« siger Mikkel Friis-Thomsen.

Medarbejderne blev informeret tirsdag, og der blev tirsdag indledt forhandlinger med de faglige organisationer om konsekvenserne ved overflytningerne.

»Vestas gør det, der skal til for at få selskabet mere lønsomt igen. Vi må løbende tage de tilpasninger, der er nødvendige,« siger Mikkel Friis-Thomsen og tilføjer:

»Jeg kan ikke afvise, at der vil ske flere tilpasninger, men i dag handler det om overflytningen og forhandlinger hertil.«

Vestas offentliggjorde i november 2011 en plan om at gøre firmaet mere lønsomt igen og har siden sammenlagt en række støttefunktioner og skåret ned fra cirka 20.000 medarbejdere til 17.500.

»Vestas er i gang med at udføre planen for at reducere omkostningerne. Årsresultatet for nylig viser, at vi er på rette spor, og at planen begynder at vise resultater. Flytningen af medarbejdere fra København og Randers til Aarhus er endnu et initiativ, der skal medvirke til at gøre Vestas mere profitabel,« siger HR-direktør Roald Steen Jakobsen i en pressemeddelelse tirsdag.

Vestas har endnu ikke opgjort besparelserne ved overflytningen, men besparelsen ved centraliseringer skal ifølge Vestas være indeholdt i planen om at reducere omkostningerne drastisk.

»Overflytningen er en del af vores overordnede mål om at spare 400 millioner euro, eller tre milliarder kroner, med fuld effekt ved udgangen af dette år,« siger Mikkel Friis-Thomsen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu