Vestas’ uforklarlige aktiehop

6. februar 2013 09:41 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Vestas' uforklarlige aktiehop
Billede mangler

Efter knap en halv times handel på fondsbørsen onsdag morgen ligger Vestas-aktien omkring ti procent højere omkring kurs 38 på trods af et regnskab, der afslørede et overraskende stort underskud på 7,2 milliarder kroner.

 

Hvis man skal opveje summen af negative og positive nyheder, så er de negative klart i overvægt i regnskabet, men der er dog også lyspunkter, som kan være med til at forklare aktiehoppet.

Selv om ordreindgangen i fjerde kvartal med 1.123 megawatt ikke levede op til Vestas’ målsætning om mindst 1.269 megawatt, der ville have gjort fjerde kvartal til årets bedste på ordrefronten, så er ordreindgangen trods alt bedre end forventningen om kun ca. 1.000 megawatt i markedet.

Også forventningen om en positiv overskudsgrad i 2013 på mindst én procent (før særlige poster) og positive pengestrømme i 2013 tæller på plussiden.

Den væsentligste årsag til aktiehoppet kan dog meget vel være, at der har været spekuleret massivt i et endnu værre regnskab i markedet, og de positioner derfor dækkes af ved opkøb af aktien. Det er da også de amerikanske investeringsbanker Goldman Sachs, Merrill Lynch og Morgan Stanley, der fører an i opkøbene af Vestas-aktier. Netop disse banker er kendt for at blive brugt til den slags spekulation.

På negativfronten er nedskrivningerne på fire milliarder kroner, det store underskud og svækkelsen af egenkapital de store problemer, og lever Vestas-aktien op til sine sædvanlige vilde spring op og ned på regnskabsdage, så er det fortsat åbent, hvor aktien ender, når dagen er omme.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu