Vestegnen forlænger visitationszone

12. februar 2013 12:03 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Vestegnen forlænger visitationszone
Billede mangler

Københavns Vestegns Politi forlænger visitationszonen i Gladsaxe, Herlev og Ballerup i to uger, efter konflikten i områdets bandemiljø ifølge politiet er skærpet.

 

– Bandemedlemmerne er tydeligt nervøse og på vagt. Visitationszonen gør det svært for dem at bevæbne sig, siger politiinspektør Bent Isager-Nielsen i en pressemeddelelse og understreger:

– Vi følger situationen nøje og efterforsker og patruljerer fortsat intensivt. Man skal som almindelig borger kunne færdes frit og trygt på Vestegnen.

Visitationszonen blev oprindeligt oprettet i forbindelse med et drab og flere drabsforsøg i dagene før 12. januar, som ifølge politiet blev begået af personer med tilknytning til bandemiljøet i området.

Forlængelsen tirsdag sker efter fortsatte våbenfund, og fordi politiet mener, der er en skærpet konfliktsituation mellem bandegrupperinger i området.

Københavns Vestegns Politi har siden 12. januar fundet og beslaglagt 18 skydevåben på personer, i biler eller på offentlige arealer. Der er også fundet knive, gassprays, slagvåben og ammunition.

Samtidig har der på det seneste været flere banderelaterede overfald på borgere, som indikerer en skærpet konfliktsituation.

Visitationszonen er nu forlænget frem til 25. februar klokken 16. Når politiet opretter en visitationszone, kan politiet præventivt og stikprøvevist visitere personer, køretøjer, tøj og genstande for at kontrollere, om nogen besidder eller bærer våben.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu