ANNONCE

Vi anmelder flere hadforbrydelser

12. december 2011 13:30 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Vi anmelder flere hadforbrydelser
Billede mangler

Der er det seneste år anmeldt flere forbrydelser som formodes at være motiveret af had til andre trosretninger, anden hudfarve eller seksuelle orienteringer.
Det viser nye tal fra Politiets Efterretningstjeneste, PET.
I en årsrapport har PET opgjort alle tilfælde af overfald, hærværk og lignende, som bunder i det, som politiet kalder “ekstremistiske opfattelser af politiske spørgsmål eller spørgsmål vedrørende race, hudfarve, nationalitet, etnisk oprindelse, tro eller seksuel orientering”.
Et tal som i 2010 er steget til 334 mod 306 sager året før.
Førhen var det op til de enkelte politikredse at indberette det, hvis de oplevede racistiske eller politisk motiverede forbrydelser.
Men i 2009 begyndte PET selv at undersøge landets politikredses døgnrapporter efter hændelser, hvor der kan ligge denne form for årsager bag. Det fik tallet til at stige til 306 fra 175 for året før.
Ifølge PET er tallene dog endnu behæftet med stor usikkerhed.
“Det er fortsat vanskeligt at sige noget præcist om udviklingstendenserne på området, fordi den nye registreringsordning kun har eksisteret i to år. Erfaringsmæssigt ved vi, at langt fra alle forhold på dette område kommer til politiets kendskab,” siger chefen for PET, Jakob Scharf, i en pressemeddelelse.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu