Vi arbejder for fornøjelsen – ikke pengene

24. juni 2012 08:19 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Vi arbejder for fornøjelsen - ikke pengene
Billede mangler

Det er ikke størrelsen på lændsedlen, der får danskerne til at gå på arbejde. Vi går mere op i et godt arbejdsmiljø og eb arbejdsplads, der giver os gode sociale vilkår.
En stor, international undersøgelse foretaget af Randstad svarer 82 procent af de danske lønmodtagere, at de ikke går på arbejde for pengenes skyld. Derimod er arbejdsglæden det vigtigste.
Blandt 31 lande har Danmark faktisk de lønmodtagere, der går mindst op i den økonomiske gevinst ved at arbejde set i forhold til at synes om deres job.
– Vi vil være stolte over det, vi laver, og vi skal kunne stå inde for det. Arbejde og fritid flyder i dag sammen, og det betyder, at vores identitet i høj grad afspejles via vores arbejde. Hvis man får glæde og stolthed gennem sit arbejde, smitter det også af på livskvaliteten, siger Tine Cebrian, der er HR manager i Randstad.
Hun erkender dog også, at det lave fokus på lønnen kan være udtryk for, at danskerne generelt får gode lønninger og har et godt socialt sikkerhedsnet. Derfor er der plads og overskud til at bekymre sig mere om tilfredsheden og selvrealiseringen.
– Med et godt socialt sikkerhedsnet kan man godt tillade sig at tænke mere holistisk, og tænke på, hvad der betyder noget for dig som medarbejder, forklarer Tine Cebrian.
Men også når vi sammenligner os med lande, der ligner, skiller danskerne sig ud.
Sammenlignet med de andre lande i undersøgelsen er der få danskere, der synes, at de arbejder for at kunne leve. Den opfattelse er meget mere udbredt i både Holland, Tyskland og Frankrig.
– Det handler mere om kulturen, kollegaerne og fleksibilitet på arbejdspladsen, forklarer Tine Cebrian.
Og derfor er det ikke nok, at virksomheden kan diske op med en stor lønningspose, når de vil have nye medarbejdere.
– Virksomhederne skal sælge sig på sit brand og på, hvordan, man agerer i samfundet. Det betyder rigtig meget for medarbejderne, siger Tine Cebrian.
I den anden ende af skalaen ligger lande som Spanien, Indien og Grækenland. Her er det pengene, der betyder mest.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu