Vi er blevet for tykke til normale kister

18. april 2012 10:04 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Vi er blevet for tykke til normale kister
Billede mangler

Døden er blevet tilføjet en ekstra dimension for mange danskere. Stadig flere bliver nemlig begravet i ekstra store kister, fordi vi simpelthen bliver både større og tungere, oplyser DR Syd.
“Det giver af og til nogle praktiske udfordringer,” siger bedemand i Esbjerg, Finn Morthorst, som er en af mange bedemæn, som har lagt mærke til, at den normale kiste ofte ikke er stor nok.
De større kister kan give problemer eller skabe forandringer i begravelsesritualerne. Det kan for eksempel være nødvendigt at køre kisten ud af kirken på en kistevogn, fordi kirkedørene er for smalle til, at de pårørende kan gå igennem med kisten.
“Enkelte gange må vi også kigge på størrelsen af ovne i krematorierne. Og i værste fald kan en person ikke blive brændt, fordi kisten er for stor,” siger Finn Morthorst.
En anden udfordring kan være, at kisten er for tung for de pårørende at bære. I ekstreme tilfælde må der en kran til for at klare opgaven.
“Hvis en kiste vejer 200-300 kilo, så er det ofte en bedre oplevelse for de pårørende at afslutte højtideligheden i kirken,” siger bedemand i Aabenraa Tonny Rabøl Jørgensen.
Direktør for en af Danmarks største kistefabrikker Heilskov A/S i Randers, Flemming Petry siger, at størrelsen på en standardkiste er vokset gennem årene. Og hvor de ekstra brede kister tidligere var specialvare, er de i dag fast på lager.
En normal dansk standardkiste er 68,5 cm bred. En xl-kiste er ca. ti cm bredere.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu