Vi er stadig for uopmærksomme i trafikken

28. januar 2013 14:03 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Vi er stadig for uopmærksomme i trafikken
Billede mangler

Antallet af trafikdræbte er historisk lavt, men smarte telefoner og musik i bilen truer den positive udvikling.

 

Den teknologiske udvikling truer den positive tendens i trafikken, mener Anders Rosbo, der er direktør i Rådet for Sikker Trafik.

– Vi laver alle mulige andre ting, når vi færdes i trafikken. Vi bruger smartphones og hører musik. Vi er simpelthen stadig for uopmærksomme, og det er et problem, der fylder meget, siger Anders Rosbo til Berlingske Nyhedsbureau.

– Folk er for dårlige til at orientere sig, og det er en ny udfordring, som vi er meget opmærksomme på i fremtiden, fortsætter han.

Men der er trods alt grund til at glæde sig, da antallet af personer, der omkom på de danske veje ifølge Vejdirektoratets friske tal var nede på 175 i 2012. Det er et fald på 45 i forhold til 2011, og et fald, der gør trafiksikkerheden sammenlignelig med situationen i Sverige og Norge, der historisk har været gode til at beskytte trafikanterne. I Norge måtte 154 lade livet i trafikken i 2012, mens det var 296 i Sverige.

Når man tager antallet af indbyggere i hvert af de tre lande med i beregningen, så svarer det til, at der var 31 trafikdrab per million indbyggere i både Danmark, Norge og Sverige.

Den danske udvikling skyldes ifølge Anders Rosbo flere ting.

– Lovgivningen er blevet strammet. Vi har fået mere sikre biler. Vi har fået bedre og mere sikre veje, og folk er blevet bedre til at slippe speederen og køre uden spiritus i kroppen, siger direktøren.

Færdselssikkerhedskommissionen arbejder med en målsætning om at bringe antallet af trafikdrab ned på maksimum 120 inden 2020, hvor antallet af kvæstede i trafikken – hvis målet skal nås – ikke må overstige 2.000.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu