Vi finder os i dårlige arbejdsvilkår

23. februar 2012 12:46 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Vi finder os i dårlige arbejdsvilkår
Billede mangler

Danskerne påtager sig stressende opgaver uden at kny, mens de finder sig i manglende lønstigninger og spydigheder fra chefen.
Nye tal fra Danmarks Statistik Arbejdskraftundersøgelse viser, at blot 34 procent af lønmodtagerne søger nyt arbejde på grund af ønsket om bedre arbejdsforhold, mens det var 46 procent under højkonjunkturen i 2007.
“Sygefraværet falder, vi prøver ikke at få så meget mere i løn, og vi accepterer et større arbejdspres. Vi finder os i det hele taget i mere. I mange tilfælde også i for meget,” siger arbejdsmarkedsforsker, professor Flemming Ibsen fra Aalborg Universitet til Danmarks Statistik.
I undersøgelsen bliver de lønmodtagere, der er i arbejde, spurgt, om de har søgt arbejde inden for de seneste fire uger – og hvorfor.
Seks procent af lønmodtagerne svarer ja til, at de har skrevet jobansøgninger i løbet af den seneste måned, mens 93 procent siger nej. En enkelt procent har søgt et ekstra job.
Af dem, der har søgt nyt job, svarer 13 procent i dag, at de søger andet arbejde, fordi de tror eller ved, at deres nuværende job vil ophøre. Tallet herfor lå på syv procent i 2007. Dobbelt så mange lønmodtagere fornemmer altså chefens prikke-finger ud af øjenkrogen.
“Usikkerheden under en krise er meget større. Man er mere låst, fordi der ikke er de samme muligheder. Det er købers marked, og det betyder, at man finder sig i dårligere arbejdsvilkår. Fokus bliver at beholde sit job, og det betyder, at de svage grupper presses voldsomt, og at de finder sig i det,” siger Flemming Ibsen til Danmarks Statistik.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu