ANNONCE

-Vi har ikke flere penge

7. december 2020 14:50 | Af: Newsbreak.dk

Nu er det tid til at bruge de politiske muskler på at få hjælpepakker ud til virksomhederne, siger Horesta.

-Vi har ikke flere penge
Den nye situation er dybt bekymrende for branchen, siger chef for turisme og oplevelsesøkonomi i Horesta, Annette Hildebrandt. Arkivfoto.

Citathistorie: Fagbladet 3F

Restauranter og caféer i 38 kommuner skal lukke fra på onsdag – nøjagtig som det skete 11. marts, da statsministeren sendte Danmark i dvale, som følge af spredningen af covid-smitte.

Men denne gang er der gået 10 måneder forud, hvor landets restauranter og caféer i forvejen har brugt af reserverne for at holde sig oven vande under corona. Det skriver Fagbladet 3F.

Derfor er den nye situation “dybt bekymrende” for branchen, siger chef for turisme og oplevelsesøkonomi i Horesta, Annette Hildebrandt til Fagbladet 3F.

– På nuværende tidspunkt er der ikke ret meget at tage af længere, så det er meget alvorligt.

Hun peger på, at flere penge fra hjælpepakkerne endnu ikke er blevet udbetalt af Erhvervsstyrelsen, ligesom en del af hjælpepakkerne afventer godkendelse om statsstøtte fra EU.

– Imens står restauranter til at blive tvangslukket eller frataget deres muligheder for omsætning, så der skal nogle stærke politiske muskler til for at få de penge ud nu.

Hver femte fyret

Ifølge Horesta er hver femte medarbejder i branchen blevet fyret og 17 milliarder kroner er tabt siden nedlukningen 11. marts.

– Hvis vi skal undgå at flere bliver fyret, og virksomheder eksisterer på den anden side af det her, så er det utrolig vigtigt, vi får kigget på, hvilken kompensation virksomhederne skal have.

Julefrokostsæsonen, der normaltvis skaber 2,5 milliarder kroner i omsætning, må restauranterne nu også vinke farvel til. Selvom de store julefrokoster for længst er aflyst, havde restauranterne håbet på at kunne hente penge på mindre selskaber.

– Men det er nu off the table. Så er der take-away tilbage, men det kan restauranterne ikke leve af, siger Annette Hildebrandt, Horesta.

Store konsekvenser

Hun påpeger, at mens Horesta forstår, at vi skal gennem pandemien ved at holde smittetallene nede, så er der også grund til at stille spørgsmål ved, hvorfor erhvervet skal mødes af så store konsekvenser.

– Nu beder vi igen restauranterne holde lukket, på trods af at man ikke kan se, at det er her, smitten florerer, siger hun.

– Vi er helt med på, at man ønsker at holde os fra at mødes, men vi synes også, at der er nogle retningslinjer, som vi lever op til, som muliggør, at man godt kan tage ud og tage en overnatning eller tage en middag.

I 3F PSHR er næstformand John Frederiksen dog ikke i tvivl om, at nedlukningen er nødvendig.

– Regeringen gør ikke dette uden, at det er absolut nødvendigt. Vi støtter derfor op om regeringens udmelding i dag, siger han.

– Jeg tror dog, alle godt er helt klar over den meget alvorlige situation hotel- og restaurationsbranchen i forvejen befinder sig i.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu