ANNONCE

Vi kan kun få milliard-bøde for én ting

31. januar 2012 11:19 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Vi kan kun få milliard-bøde for én ting
Billede mangler

Helle Thorning-Schmidt (S) skal gøre én ting, så undgår Danmark kæmpebøder af EU, hvis budgetterne skrider.
Hun skal overbevise et flertal i Folketinget om at indføre en budgetlov i Danmark. Gør vi det, så kan EU ikke komme med bødehammeren, hvis regeringen pludselig skruer voldsomt op for forbruget.
“Sådan som aftalen ser ud lige nu, så tror jeg ikke, at Danmark kan få bøde for andre ting, end hvis vi ikke laver en dansk budgetlov med EU’s regler,” siger professor fra Københavns Universitet Marlene Wind til Newspaq.
Selv hvis vi overskrider vores egen budgetlov, så kan EU’s domstol ikke røre så meget som en skattekrone, vurderer eksperten.
“I sidste instans så er der ikke pt i aftalen en bøde til Danmark, hvis vi ikke holder en stram budgetdisciplin. Det vil kun være eurolandene, som kan blive trukket for domstolene,” forklarer Marlene Wind.
Regeringens faste støtte Enhedslisten er i mod europagten, men regeringen kan få et flertal i Folketinget sammen med oppositionen.
En budgetlov kræver balancerede budgetter og loft over underskuddet på EU-landenes statsbudget på 0,5 procent af bruttonationalproduktet, BNP, når der tages højde for gode og dårlige tider.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu