Stor opsparing – så mister du en halv million i pension

4. februar 2013 08:59 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Stor opsparing - så mister du en halv million i pension
Foto: Nationalbanken.
penge

Modregninger i danskernes pensionsopsparinger gør, at vi i gennemsnit mister en halv million kr. o folkepension. Foto: Nationalbanken.

Danskerne skal vænne sig til knap så megen solidaritet i pensionssystemet. Fremover bliver egen pensionsopsparing modregnet i folkepensionens tillæg, og det kommer i gennemsnit til at koste en halv million kroner for den enkelte, viser nye beregninger fra Danica Pension.

 

Det skriver Jylland-Posten.

Især for danskere, der ikke har haft fradrag i topskatten for deres pensionsindbetalinger, kan det blive en dyr ændring af reglerne, og professor Carsten Tanggaard fra Aarhus Universitet, der er formand for Penge- og Pensionspanelet, kan se et incitamentsproblem.

“Der er en stor midtergruppe på indkomstskalaen, som man vil ramme ind i, hvis besparelserne (for staten, red.) skal have en mærkbar effekt, og så ender man med et problem i forhold til at fratage folks motivation til at spare op på egen hånd,” siger han til avisen.

I beregningen fra Danica Pension fremgår det, at en dansker med en løn på 500.000 kroner om året i fremtiden vil få lidt under en halv million kroner mindre i folkepension, end den samme person får på nuværende tidspunkt.

Forskellen skyldes, at den nuværende pensionsnist har sparet mindre op til egen pension, og dermed bliver modregnet mindre i folkepensionstillægget. Når arbejdsmarkedspensionerne er fuldt udbyggede, så har den gennemsnitlige pensionist sparet 16 procent af sin løn op mod 5 procent på nuværende tidspunkt.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu