Vicepræsident: Chavez’ kræftsygdom er et angreb

5. marts 2013 20:48 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Vicepræsident: Chavez’ kræftsygdom er et angreb
Billede mangler

VENEZUELA: Kræftsygdommen, som Venezuelas præsident, Hugo Chavez, kæmper mod, er et »angreb« fra fjender. Sådan lød det fra vicepræsident Nicolas Maduro, da han talte til nationen tirsdag, skriver Reuters.

 

Han uddybede, at der de seneste 14 år, hvor Chavez har siddet på magten, har været adskillige sammensværgelser mod ham, og at det er nogle af disse, der har forårsaget kræften.

Under sin tale gjorde han også klart, at præsidentens tilstand er forværret, og at Chavez i øjeblikket går gennem »de sværeste timer« siden sin operation 11. december.

Lægerne gør, hvad de kan for at hjælpe præsidenten i sygesengen på et militærhospital i hovedstaden Caracas, og Maduro bad venezuelanere bede for den 58-årige Chavez, der er i en skrøbelig forfatning.

Som en løftet pegefinger til dem, der vil forsøge at vælte regeringen under Chavez’ sygdom, advarede vicepræsidenten om, at der vil blive forberedt »særlige foranstaltninger« mod dem. Allerede nu er en amerikansk diplomat blevet smidt ud af landet angiveligt for at opildne et militærplot mod Chavez, forklarede Maduro.

Oven i kræftsygdommen lider præsidenten ifølge regeringen i øjeblikket af en ny alvorlig luftvejsinfektion, der giver ham vejrtrækningsproblemer.

Chavez har ikke talt til offentligheden siden før operationen i Cuba i december. Han vendte tilbage til Venezuela 18. februar.

I alt har Hugo Chavez gennemgået fire operationer, kemoterapi og strålebehandling siden juni 2011, hvor han første gang annoncerede sin kræftdiagnose. Han har endnu ikke specificeret, hvilken type kræft, der er tale om, eller hvor præcist i hans bækkenparti, tumoren er blevet fjernet fra.

15. februar offentliggjorde regeringen fire billeder af en smilende Chavez liggende i en hospitalsseng i Cuba med sine to døtre ved sin side. Det er de eneste billeder, der er blevet vist af ham siden begyndelsen af december.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu