ANNONCE

Videnskaben har talt: Derfor bør du dyrke yoga

26. januar 2020 06:20 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Der er et helt hav af fordele ved at dyrke yoga.

Der er en del fornuftige grunde til at rulle yogamåtten ud og kaste sig ud i diverse positioner. Ikke nok med at det er godt for din krop, er det faktisk også godt for dit sind.

En del forskning i yoga er gjort, og det viser blandt andet, at du både kan reducere din risiko for sygdom samt forbedre din styrke ifølge Healthline.

Artiklen fortsætter efter videoen

Du kan læse om alle fordelene ved yoga, der baseret på forskning, i galleriet ovenfor.

Kombination af styrke og vejrtrækning

Det lyder måske som ønsketænkning, men der er faktisk en sandhed i det, for yoga har en yderst positiv effekt på, hvad der sker inde i knolden på dig.

Ordet yoga stammer fra Sanskrit-ordet yuji og er en oldgammel tradition, der går ud på at forene sindet med kroppen.

Yoga er baseret på en blanding af stillinger, som holdes over længere tid, kaldt asana, kombineret med kontrolleret vejrtrækning, kaldt pranayama, og meditationsteknikker.

Aktiverer særlig nerve

Selv om der endnu ikke er fyldestgørende forskning gjort omkring, hvad sammenhængen er, så tyder det ifølge Videnskab.dk på, at det er aktiveringen af hjernens vagusnerve, der gør yoga gavnlig.

Vagusnerven forbinder hjernen med kroppen fra hjernestammen til ansigtsmuskler, hjerte, lunger, fordøjelsesprocesser og mave-tarmsystemet, nyrer og reproduktive organer. Når vi føler os rolige, afslappede og sociale er det vagusnerven, der stimuleres.

Forskning indikerer, at yoga netop træner vagusnerven, som overordnet set kan påvirke kroppens tilstand og sindstilstand til det positive.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu