ANNONCE

Videnskaben har talt: Sådan kurerer du bedst en forkølelse

7. december 2018 08:53 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

Der er masser af husmorråd og myter at tage af, når man skal finde den bedste kur for en forkølelse - en række af dem, har forskere faktisk kigget på.

Der er få ting, der er mere irriterende end en forkølelse, og vinteren er decideret højsæson for tilstoppede næser, dunkende hovedpiner og smertende halse.

Og noget tyder på, at det ikke kun er dig og mig, der irriteres over de evindelige forkølelser, som man kan få af over 200 forskellige vira – for forskere har også undersøgt en række forskellige kure for at se, om de rent faktisk virker.

BBC har skrevet om det, og i galleriet ovenfor artiklen har vi samlet konklusionerne fra forskellige forskningsprojekter.

Det viser sig også, at selv om måske ikke alt, hvad vi har hørt skulle være godt, rent faktisk har en effekt – så kan det godt være, du alligevel bare skal blive ved med at spise ingefær eller varm suppe, selv om det ikke har megen reel effekt – for placebo-effekten skal ikke underkendes:

– Studier viser, at placebo-pillens kraft kommer af, at patienter stoler på de sundhedsprofessionelle. Det samme gælder for eksempel, når vores forældre har lært os noget, når vi er unge. Det handler mere om, hvem vi har hørt det fra, end hvem personen er, siger Felicity Bishop, der er professor i sundhedspsykologi på universitetet i Southampton til BBC.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu