ANNONCE

Video: Sådan laver du dit eget smør – perfekt til grillsæsonen

21. juni 2017 12:58 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Det er ikke særlig svært. Til gengæld smager det godt og hjemmelavet.

Hjemmelavet smør er ikke svært at lave. Video: Make Sense.

Hjemmelavet smør passer som hånd i handske i den blandt danskerne højt skattede grillsæson. Hjemmelavet smør kan smøres på brød og kød og krydres på et utal af måder. Det er endda en af de lettere måder at tilføje aftenbordet et unikt, personligt islæt.

Blandt de mere avancerede er der kurser som dem, DR P4 København omtalte i oktober 2016. Her kom det frem, at det ikke var hjemmelavet smør men derimod fermenterede fødevarer, der var et hit blandt danskere på jagt efter lærdom om hjemmelavet mad.

Fermentering på skemaet

FOF København, der driver aftenskoler, gik så vidt som til at oprette kurser, der kun havde til formål at lære folk at fermentere. Aarstiderne i Nordsjælland kunne sammen med Meyers Madhus også meddele, at kurser i fermentering var blevet populære blandt deres kunder.

Den langsomme madlavning ramte en særlig nerve, berettede DR.

– Det er måske den alkymistiske tilgang, hvor der er lidt kemi og matematik og nørderi og også en masse sanselighed, sagde Søren Ejlersen, kok og medstifter af Aarstiderne til DR P4 København.

Kan hjemmelavet smør gøre dig glad?

DR talte også med en sociolog, der også mente, at det er selve arbejdet med langsomme processer, der tiltalte danskerne dengang.

– Der ligger noget fordybelse i at have fingrene nede i råvarerne. Du kan nærmest sige, at den hjemmelavede mad er en form for wellness, hvor du selv søger væk fra hverdagens stress og et øjeblik fordyber dig i noget madlavning, sagde Nina Preus, der er forbrugersociolog i Landbrug & Fødevarer til DR P4 København.

Opskriften på hjemmelavet smør ligger i en anden boldgade; som du kan se i video-indslaget til denne artikel, er det hverken svært eller tildskrævende at producere hjemmelavet smør. Men det smager godt og kan stadig give dig følelsen af at udrette noget, når du serverer det for dine gæster.

Det smør mange danskere spiser, er det klassiske saltede smør. Men det behøver det, ifølge madblogger Julie Bruun, at ikke altid at være. For smør er ikke bare smør, det kan krydres og kværnes.

“Det her med at bruge det naturlige smør, det er, at det giver noget god konsistens og god smag til en ret,” forklarer madblogger Julie Bruun.

Det er dog vigtigt at følge de gængse huskeregler for madlavning, også når du producerer hjemmelavet smør til en grillaften: Du skal – også – have fokus på din og dine gæsters sikkerhed når du griller.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu