Video-overvågning flytter ballade til nye kvarterer

31. marts 2012 20:23 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Video-overvågning flytter ballade til nye kvarterer
Billede mangler

Med mindre Danmark får kameraer placeret på alle fysiske steder, vil der altid være en taber.
 
Den stærkt stigende trang til overvågning i Danmarks belastede boligområder har en uheldig konsekvens: Balladen rykker videre til nabokvarteret. Det skriver dagbladet Information.
 
Naboerne til Mjølnerparken på Nørrebro i København, AB Lersøgaard, har tydeligt mærket, at Mjølnerparken har fået et vågent, digitalt øje til at holde øje med lange fingre og varyler.
 
Kriminaliteten steg nemlig hos dem, og derfor har Lersøgaard nu også ladet big brother våge over deres områder.
 
“At vi har sat kameraerne op, betyder bare, at vi nu har eksporteret problemerne til nogle andre. Men det er jeg iskold over for, hvis jeg skal være helt ærlig. Som formand for foreningen er det min opgave at hjælpe den til at få det bedre. Og det har vi fået,” siger formanden for AB Lersøgaard, Troels Glismann, til Information.
 
I det socialbelastede område Askerød i Greve foregreb to nabokvarterer begivenhedernes gang, da der kom kameraer op. De skyndte sig fluks at lave samme foranstaltning. Dermed sprang balladen deres kvarterer over og rykkede endnu et stykke væk
 
En forsker i overvågning konkluderer, at det her netop illustrerer effekten af den voksende kameraskov.
 
“Det viser, at videoovervågning ikke er et redskab, som løser kriminalitetsproblemer. Det dæmper i bedste fald nogle symptomer i et bestemt område. I bedste fald,” siger Peter Lauritsen og fortsætter:
 
“Set ud fra et samfundsperspektiv kan det derfor være svært at forstå logikken i, hvorfor man i den ene boligforening efter den anden sætter kameraer op,” slutter overvågningsforskeren til Information.
 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu