Vidne til hajangreb: Havet blev rødt af blod

20. april 2012 10:06 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Vidne til hajangreb: Havet blev rødt af blod
Billede mangler

En 20-årige surfer er blevet dræbt af en fem meter lang hvidhaj ved et populært surfområde nær Cape Town i Sydafrika. Hajen bed benet af den unge mand, da han var ude at surfe.
Et vidne, som Sydafrikanske News 24 har talt med, så angrebet fra stranden.
– Jeg så en kæmpe rygfinne fra en haj i havoverfladen nær de to surfere, siger vidnet Matt Marais til News 24.
Hajen gik derefter til angreb på den ene af de to surfere. Den nu afdøde mand forsøgte at presse sit surfbræt imellem ham selv og den angribende rovfisk, men hans forsvar var forgæves. Hajen blev ved med at angribe indtil den fik fat hans ben.
– Det var som om nogen trykkede på en knap for at farve havet fra en klar blå til en mørk rød farve, så hurtigt var han om at miste blod fra såret, siger Matt Marais til News 24.
Angrebet fandt sted på en isoleret strand, som især er kendt for at være populær blandt surfere. Området har været lukket siden torsdagens hændelse.
Det er anden gang på et år, at en haj tager livet af et menneske i vandet ved Cape Town.
En mand fra Zimbabwe blev i januar sidste år spist af en haj, som vidner beskrev som værende “længere end en minibus”.
Talrige hajer trækkes til området på grund af gode muligheder for at finde føde.
På den baggrund har lederne i byen foreslået at sætte et net op, som skal holde hajerne væk. Sådan et net findes allerede i Hongkong.
Og myndighederne i Sydafrika har længe lovet at sætte ind over for hajproblemet, men et regeringsstøttet projekt er først for nylig blevet søsat og fokuserer mere på årsager end på forebyggelse.
Fra 2000 til 2010 har der rundt om i verden været 715 hajangreb på mennesker. Det svarer til 65 om året i gennemsnit. 54 mennesker har mistet livet. Det svarer til knap fem om året i gennemsnit.
Efter i 2008 ikke at have oplevet et eneste hajangreb tegnede Sydafrika sig i både 2009 og 2010 for en kedelig førsteplads med 14 hajangreb, der resulterede i 6 dræbte.
De tre hajarter hvidhaj, tyrehaj og tigerhaj står bag langt de fleste dødelige angreb.
Kilde: News 24

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu