Vidste du det? Disse apps er smarte – men det får du sandelig også lov at betale for

12. december 2018 06:06 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

Man skal være mere end almindeligt god til matematik, hvis man på forhånd skal kunne regne ud, hvad ens parkering kommer til at koste, hvis man bruger en af de populære parkerings-apps.

Er du en af de mange danskere, der har indset det smarte i at kunne betaling for din parkering med en af de mange parkerings-apps, der efterhånden er på markedet? Muligheden for at kunne betale for lige præcis den tid, man parkerer – og at kunne forny parkeringen uden fysisk at være til stede, er meget tillokkende.

Det, at prisen afregnes pr. minut gør også, at man kommer af med nogle ret ukurante beløb – 6,98 kroner, 9,08 kroner og 15,38 kroner er de seneste beløb, der er trukket fra nærværende journalists konto i forbindelse med parkering.

Det gør også, at mange nok ikke bemærker, at man pålægges et gebyr på sin parkering. Hos den mest populære af appsene, EasyPark, er dette beløb på 15 procent af prisen.

Bilisternes organisation, FDM, har lavet en opgørelse af de gebyrer, man pålægges hos de største parkerings-apps. Dem kan du få et overblik over i galleriet over artiklen.

Ved du, hvad du betaler for?

Hos EasyPark står det på side otte i deres betingelser, at de tager et gebyr for kundens parkering. De formidler både egne parkeringspladser, andre parkeringsfirmaers og eksempelvis kommuners.

Derfor giver det god mening, at de tager en del af kagen, men ifølge FDMs juridiske konsulent Dennis Lange, kunne de godt gøre sig den ulejlighed at gøre mere ud af, at fortælle kunderne, hvad de betaler for, når prisen for en parkering gøres op.

Han har ikke et indtryk af, at det decideret skjules, at man skal betale et ekstra gebyr – men fortæller, at det for kunderne er svært at gennemskue, hvad man betaler af gebyrer:

– Det vil i mange tilfælde være svært at regne ud, hvad man betaler for. Det ville klæde dem at udpensle, hvad man betaler for, siger juridisk konsulent hos FDM, Dennis Lange, til Newsbreak.dk.

Men det mener de selv, de gør så ganske rigeligt hos EasyPark. Landedirektør Bernd Reul påpeger, at man både kan se, hvad der lægges oveni af gebyr i deres betingelser, når man henter app’en, løbende under “Hjælp” inde i appen, samt i deres Selvbetjeningsløsning, hvis man downloader sin kvittering for parkering:

– Det er jo det, vi tjener vores penge på. Og i langt de fleste tilfælde, er det også det billigste for brugerne, siger Bernd Reul til Newsbreak.dk.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu