Vidste du det? Du har spillet skydespil helt forkert

11. september 2019 15:36 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Et af de første skydespil til hjemmekonsoller hedder Duck Hunt, og det vil de fleste mellem 40 og 50 år nikke genkendende til.

Hunden snuser rundt på skærmen. Pludselig hopper den ind i det høje græs, og en skræmt and flyver op i luften. Det er i denne situation, du griber din Zapper og peger den mod billedrørs-TV’et hjemme i stuen og trykker af. Byttet er nedlagt.

Du er andejæger, og årstallet er formentlig 1987 eller 1988. Du har fået dit største ønske. En Nintendo med svimlende 8-bit. Verden ligger for dine fødder, og det bliver aldrig større end det her. Livet bliver aldrig det samme igen.

Spillet Duck Hunt udkom som et af de spil, der ledsagede den nyskabende spillekonsol, der kunne tages med hjem og sættes til dit eget fjernsyn. Samtidig fulgte en pistol med, som gjorde det muligt at skyde interaktive ænder ned fra spil-himlen. En revolution var indvarslet.

Faktisk lykkedes det dog aldrig for de fleste at forstå spillets fulde potentiale. For Duck Hunt er faktisk et spil for to personer og ikke bare beregnet til at se, hvor dygtig en andejæger, du selv er. Det afslører Martin Berg, der driver butikken Nes Bozz, hvor han sælger gamle konsolspil og -maskiner.

– Der er ikke mange, der ved, at man faktisk kan styre ænderne som player 2. Man skal bare bevæge pilene på controlleren i stik to og forsøge at undgå at blive skudt, siger han til Newsbreak.dk og må notere sig stilheden, inden journalisten fremstammer et “…hvad?”

Efterfølgende støder vi så på denne video på tjenesten Youtube, der bekræfter Martins grundvoldsrystende oplysninger. Vi taler barndom vendt helt på hovedet-skala her.

Det helt store spørgsmål er naturligvis, hvorfor så få nogensinde har opdaget det. Forklaringen er måske, at det ikke fremgår af spillet selv, der desuden fungerer upåklageligt uden en spiller to.

– Hvis man ikke styrer ænderne, så flyver de bare af sig selv, siger Berg.

Situationen bliver dog yderligere fjollet, fordi det rent faktisk står i spillets manual, at det kan spilles som et to-personer spil. Du kan selv tjekke efter, vi har nemlig fundet den lige her på nettet. Manual – se side 8.

Således oplyst – og frem med NES og Zapper. Jagtsæsonen er gået ind.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu