ANNONCE

Vidste USA intet om angrebet på Pearl Harbor?

7. december 2011 17:39 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Vidste USA intet om angrebet på Pearl Harbor?
Billede mangler

Et af de mest dramatiske slag i amerikansk historie, fandt sted for godt 70 år siden ved Pearl Harbor.
Japanernes angreb på den amerikanske flådestation, i den skumringen den 7. december 1941 kom totalt bag på stormagten, hvor næsten 2500 soldater mistede livet.
Eller gjorde det nu også det?
Konspirationsteorierne om slaget ved Pearl Harbor lever i bedste velgående, også 70 år efter det to timers korte slag fandt sted. Den mest fremherskende er ideen om, at USA godt vidste, at angrebet på flådebasen var på vej. Man gjorde dog intet for at forhindre dette, fordi man ville have en undskyldning for at gå aktivt og aggressivt ind i anden verdenskrig.
Nogle går endda skridtet videre og mener, at Roosevelt bevidst havde provokeret japanerne til at angribe.
Dagen efter japanernes velorkestrerede bagholdsangreb erklærede den daværende amerikanske præsident Franklin D. Roosevelt Japan krig. Senere førte det til, at Tyskland erklærede USA krig.
Argumenterne i den mest fremherskende konspirationsteori går, i følge mediet independent.org, helt specifikt på to ting. Den amerikanske regering havde inden angrebet knækket en kode kaldet ‘Purple’ sådan, at de kunne opsnappe kommunikation mellem japanske efterretningsagenter. Dermed vidste den amerikanske regering godt, at noget var under opsejling.
I følge mediet lød beskeden fra Tokyo til konsulen på Honolulu den 9. oktober 1941 således:
“Del vandet ved Pearl Harbor ind i fem områder, og giv en tilbagemelding om, hvilke typer og hvor meget materiel amerikanerne har”.
Det andet argumentet går på, at den Japanske flåde muligvis brød radiotavsheden på vej til Hawaii, sådan at nogle i den amerikanske flåde godt vidste, at de mange japanere var på vej, men at beskeden aldrig, og måske med vilje, blev videregivet.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu