ANNONCE

Vigtig besked: Alle ikke-nødvendige rejser frarådes

13. marts 2020 16:08 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk og Ritzau Info

"Kom hjem", lyder det til danskere i udlandet.

Fra fredag og en måned frem frarådes alle ikke-nødvendige rejser i hele verden, oplyser udenrigsminister Jeppe Kofod (S) på et pressemøde.

– Vi fraråder nu alle ikke–nødvendige rejser til udlandet. Er man i udlandet, skal man rejse hjem, siger udenrigsministeren.

Det vil sige fra fredag den 13. marts og til og med påskeferien, som slutter mandag den 13. april.

– Beslutningen er taget ud fra et hensyn til at stoppe smitte, men også for at undgå, at danskere strander i udlandet, hvis andre lande lukker for udrejse, siger Jeppe Kofod.

Han understreger, at rejsebranchen vil hjælpe med at få danskere hjem hurtigst muligt.

Registrer jeg – eller kom hjem

Danskere i udlandet skal registrere sig på Udenrigsministeriets danskerliste, siger Jeppe Kofod. Det kan ske på Udenrigsministeriets hjemmeside eller via app’en Rejseklar:

– Budskabet er helt klart: Overvejer man at rejse til udlandet, så lad være. Er man i udlandet, så skal man komme hjem hurtigst muligt, siger Jeppe Kofod.

60.000 danskere har registreret sig på danskerlisten, oplyser direktør for Borgerservice Erik Brøgger Rasmussen. Men fordi alle ikke registrerer sig på danskerlisten, skønner han, at der kan være op mod 100.000 danskere i udlandet.

Dermed er det mange tusinde danskere, der nu skal hjælpes hjem efter skærpelsen af rejsevejledningen.

Han oplyser, at der er 21.000 aktive danske sim-kort i USA. Der er desuden 10.000 aktive danske simkort i Østrig, som har været en af de afgørende smittekilder i forhold til Danmark.

Højrisiko

I øjeblikket betegner Udenrigsministeriet en række områder som højrisikområder. De er markeret med rød. Det gælder fire regioner i Italien, hele Iran, dele af Sydkorea, Hubei-provinsen i Kina og Tyrol i Østrig.

For alle andre lande bruger Udenrigsministeriet betegnelsen orange. Det er på trods af opfordringen til at rejse hjem og undlade udrejse.

Erik Brøgger siger, at grunden til at alle lande ikke kategoriseres som røde er, at man skal i karantæne, hvis man kommer hjem fra røde lande.

Røde lande betyder, at alle rejser frarådes.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu