ANNONCE

Vigtig viden: Sådan kan sårbare ældre få hjælp

25. marts 2020 05:54 | Af: Newsbreak.dk

Dansk Folkehjælp og Faglige Seniorer indgår partnerskab, der skal hjælpe sårbare ældre i landets kommuner med indkøb og praktiske gøremål i hjemmet under corona-krisen.

Sårbare ældre i landets kommuner får nu en håndsrækning fra andre ældre under corona-krisen.

Det er fagbevægelsens ældreorganisation Faglige Seniorer med 230.000 medlemmer, der har indgået et partnerskab med Dansk Folkehjælp, skriver Faglige Seniorers nyhedsbrev.

(Artiklen fortsætter under videoen)

Hjælpeorganisationen har netop igangsat en omfattende indsats med titlen “Akuthjælp til sårbare ældre” i samarbejde med en række af landets kommuner om blandt andet hjælp til indkøb og praktisk hjælp i hjemmet.

– Dansk Folkehjælp gør en fantastisk indsats, og vi i Faglige Seniorer er glade for at kunne bidrage med at hjælpe andre ældre, der er i en svær situation i forbindelse med corona-krisen, siger landsformand i Faglige Seniorer, Ole Ibsen.

Akuthjælpen til ældre omfatter nødvendige dagligvareindkøb og udbringning, nødvendige medicinindkøb og udbringning, madudbringning samt nødvendig praktisk hjælp.

Det er kommunale medarbejdere i de kommuner, der samarbejder, der henviser udsatte ældre til akuthjælpen, hvor frivillige sørger for indkøb og udbringning af varer samt medicin og nødvendig praktisk hjælp i hjemmet.

Foreløbig har 20 kommuner vist interesse for at deltage i indsatsen, mens 250 frivillige har meldt sig.

”Vi regner med at have aftaler på plads med de første fem kommuner i løbet af ugen,” oplyser Klaus Nørlem, generalsekretær I Dansk Folkehjælp.

I galleriet ovenfor kan du se, hvilke symptomer på COVID-19 du bør være særligt opmærksom på.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu