ANNONCE

Vigtigt: Denne medicin skal du fortsætte med at tage

20. marts 2020 15:57 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Hjertepatienter har været nervøse for at tage blodtrykssænkende medicin, men det bør de fortsætte med, mener Hjerteforeningen.

Hverdagen ser meget anderledes ud for alle danskere, og udbruddet af coronavirus giver grundlag for megen bekymring.

Blandt hjertepatienter er der udvist utryghed ved at tage blodtrykssænkende medicin i forbindelse med coronavirus Covid-19, men Hjerteforeningen opfordrer hjertepatienter til fortsat at tage medicinen. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Hjerteforeningen.

Artiklen fortsætter efter videoen

En kraftig anbefaling

Det er historier i medier og medicinale tidsskrifter om sammenhængen mellem blodtryksmidlerne ACE-hæmmere og Angiotensin 2-hæmmere og coronavirus Covid-19, der har fået hjertepatienter til at bekymre sig.

Ifølge forskningschef i Hjerteforeningen professor Gunnar Gislason bør det absolut ikke afskrække patienter fra at tage den slags blodtrykssænkende medicin.

– Vi anbefaler kraftigt, at man fortsætter med at tage sin blodtryksmedicin. Dette skyldes, at medicinen har en betydelig positiv effekt på de hjertesygdomme, som de bruges imod. I historierne, der er fremme, er der foreløbigt blot tale om hypoteser til fremtidige studier, og der foreligger endnu ingen evidens, der viser en negativ virkning ved Covid-19, siger forskningschefen.

Anbefalingen fra Hjerteforeningen bakkes yderligere op af videnskabelige selskaber i både Europa og USA.

Rammer det samme som Covid-19

Den slags blodtryksmedicin, som patienterne har været nervøse for, bruges blandt andet ved forhøjet blodtryk, sukkersyge, nyresvigt og hjertepatienter, særligt dem med hjertesvigt.

Det, der har lagt grund til uroligheden er, at netop den medicin har noget til fælles med netop coronavirus Covid-19.

– Blodtryksmedicinen virker ved at ramme visse processor i kroppen, som Covid-19 også rammer – blot på andre steder og måder i kæden. Det er grundlaget for de mange aktuelle teorier om, at blodtryksmedicinen enten kan være til gavn eller til skade hos dem der tager medicinen og får Covid-19 infektionen, forklarer Gunnar Gislason.

Er du hjertepatient og ønsker svar på flere spørgsmål, kan du besøge en hjemmeside, som Hjerteforeningen står bag.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu