ANNONCE

Vigtigt nyt for Superliga-fans

30. juni 2020 18:00 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk og Ritzau Info

Der åbnes op for muligheden for mange flere tilskuere på danske stadions.

Vigtigt nyt for Superliga-fans
Afstandskravet mellem tilskuere sænkes til én meter i dansk fodbold, hvilket åbner op for markant flere tilskuere i resten af sæsonen. (Arkivfoto) Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix

Regeringen sænker afstandskravet mellem tilskuere til én meter. Dermed kan flere tilskuere komme til fodboldkampe i Superligaen i resten af den igangværende sæson. Det bekræfter Kulturministeriet i en pressemeddelelse tirsdag eftermiddag. Det sker, efter at kulturordfører Kasper Sand Kjær (S) tidligere tirsdag havde løftet sløret for detaljerne i bekendtgørelsen.

– Helt konkret har vi aftalt, at der fra næste spillerunde kan komme flere tilskuere på stadion. Det er jo godt for alle, sagde Kasper Sand Kjær tirsdag formiddag.

Det bliver sådan, at der kan sidde 500 tilskuere i hver sektion, som stadion skal inddeles i, og der skal være en meters afstand imellem folk i stedet for de to meter, som hidtil har været kravet.

(Artiklen fortsætter under faktaboksen)

Fakta

Så mange tilskuere

Kulturministeriet oplyste tirsdag, at det fremover vil være muligt at lukke flere tilskuere ind til fodboldkampe, end de 500 der før har været grænsen.

Klubberne har derfor regnet på, hvor mange tilskuere der kan lukkes ind med de lempeligere restriktioner:

* FC Midtjylland.

På MCH Arena i Herning regner førerholdet med at kunne slå dørene op for 4500 tilskuere, når det byder FC København velkommen på torsdag i næste uge.

* FC København.

Danmarks største fodboldstadion og FCK’s hjemmebane, Telia Parken, regnes med at kunne rumme op til 10.500 tilskuere.

* AGF

Ceres Park forventes at kunne rumme 8.000 til 9.000 tilskuere. Første gang er 5. juli mod FCK.

* Brøndby.

På Brøndby Stadion regner klubben med at kunne byde mellem 7000 og 8000 tilskuere velkommen, når holdet tager imod FC Nordsjælland på hjemmebane i mesterskabsspillet 9. juli.

* FC Nordsjælland.

3500 publikum regner FC Nordsjælland med at kunne lukke ind på Farum Park, når de tager imod FC Midtjylland i mesterskabsspillet.

* Sønderjyske.

På Sydbank Park mener Sønderjyske at kunne åbne op for cirka en fjerdedel af den normale kapacitet på 10.100 tilskuere. 2500 fans, mener sønderjyderne at kunne lukke ind.

* Silkeborg.

I Silkeborg anslår klubbens ledelse, at Jysk Park vil kunne lukke i omegnen af 2000 fans ind, når holdet spiller på hjemmebane næste gang.

Kilder: Tipsbladet, Silkeborg IF, FC Nordsjælland, AGF.

Fodboldklubberne har altså vidt forskellige muligheder.

Vigtig del af ligaen

I en pressemeddelelse siger kulturminister Joy Mogensen (S):

– At få fans tilbage til alle kampene i Superligaen – og mærke suset og glæden på lægterne – er både fantastisk og en vigtig del af superligafodbold. Tiltaget sker efter, at justitsministeren og jeg har haft drøftelser med de politiske partier. Vi har lyttet til ønsket om flere fans på stadionerne, og jeg synes, at vi har fundet en god balance mellem hensynet til holdene og deres fodboldfans – og til at vi fortsat skal undgå smittespredning.

Restriktionerne til kampene er kommet grundet coronakrisen. Flere partier har blandt andet efterspurgt lempede afstandskrav, hvilket blev drøftet mellem regeringen og de øvrige partier mandag aften. I tre forsøgskampe har der været afprøvet lempeligere restriktioner. Det er på baggrund af disse kampe, at der nu åbnes mere op.

Krisen er ikke ovre

Justitsminister Nick Hækkerup (S) minder dog om, at coronakrisen ikke er overstået, bare fordi der åbnes for flere tilskuere.

– Forsøget har vist, at det kan lade sig gøre at afvikle superligakampe med mange tilskuere, så det bliver der nu mulighed for hen over sommeren. Krisen er ikke overstået, men vi tager nu endnu et skridt i retning af genåbning af Danmark. Det er jeg rigtig glad for, siger han i pressemeddelelsen.

FC København har blandt andet tidligere meldt ud, at man vil kunne inddele Parken i 21 sektioner, og dermed kan klubben lukke 10.500 fans ind til hjemmekampene i resten af sæsonen.

Brøndby oplyser til TV2 Sporten, at man forventer at kunne lukke 7000-8000 tilskuere ind til kampene under de nye restriktioner. Kapaciteten vil variere fra stadion til stadion, men generelt vil flere folk kunne komme til fodbold i resten af denne sæson.

Foruden at afstandskravet sænkes til en meter, vil familiemedlemmer og andre nære relationer kunne sidde ved siden af hinanden, fremgår det af bekendtgørelsen.

Kommer ikke til at ske

Støttepartiet De Radikale samt partierne i blå blok havde gerne set, at der allerede nu kunne meldes ud omkring tilskuerkapaciteten til næste sæson. Altså efter august.

Men det kommer ikke til at ske, meddeler Kulturministeriet. Hækkerup og sundhedsminister Magnus Heunicke (S) vil først i august indkalde partilederne til drøftelser af situationen efter 31. august, er meldingen.

De lempeligere restriktioner for resten af sæsonen får i øvrigt ikke betydning for onsdagens pokalfinale i Esbjerg mellem AaB og Sønderjyske. Det meddeler Divisionsforeningen. Der er ganske enkelt sat for meget i gang, som vil skulle ændres med al for kort varsel.

Fakta

Politiet kan smide dig ud

Kulturministeriet lægger op til, at fodboldkampe i Superligaen skal kunne afvikles med mere end de 500 mennesker på stadion, som lige nu er grænsen. Bliv klogere på de nye retningslinjer for publikum på stadion:

* Publikum bliver delt op.

Siddepladserne på stadion skal inddeles i sektioner, hvor der må sidde op til 500 personer i hver sektion. Tilskuere skal så vidt muligt sidde ned under kampen.

De forskellige publikumssektioner skal ankomme til stadion på forskellige tidspunkter for at mindske risikoen for smittespredning. De skal også forlade kampen i forskellige tidsintervaller.

* Politiet kan smide dig ud.

Politiet kan give påbud til personer om at forlade kampen, hvis de vurderer, at det er nødvendigt for at reducere faren for smittespredning.

* Afstand på én meter.

Afstanden mellem personer skal nu være mindst én meter. Personer, der bor sammen, må dog godt sidde tættere sammen.

* Klubberne skal holde snor i publikum – også efter kampen.

Klubberne skal have kontaktinformationer på tilskuere til fodboldkampene. Det er, fordi man ønsker, at klubberne kan hjælpe med at optrævle eventuelle smittekæder og lave smittesporing.

* Skruer op for pølser og ned for øl.

Madboder får lov til at operere på stadion under de samme betingelser og anbefalinger, som caféer og restauranter har skullet overholde, siden de fik lov at åbne.

Kulturministeriet anbefaler dog, at man ikke udskænker alkohol til synligt berusede tilskuere.

Kilder: Kulturministeriet

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu