Vigtigt nyt i kidnapningssag

11. februar 2019 16:13 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk og Ritzau Info

Anne-Elisabeth Hagen har været forsvundet siden 31. oktober sidste år. Nu er der nyt i sagen.

Der har været ny kontakt mellem den kidnappede nordmand Anne-Elisabeth Hagens familie og de formodede gerningsmænd. Det oplyser politiet ifølge det norske nyhedsbureau NTB.

Der er pressemøde i sagen mandag klokken 17.30. Her vil politiet komme med yderligere information om kidnapningssagen. I invitationen til pressemødet skriver politiet, at det vil redegøre for “ny kontakt med modparten”.

Anne-Elisabeth Hagen har været forsvundet siden 31. oktober sidste år. Norsk politi efterforskede sagen i 70 dage, inden det i begyndelsen af januar gik offentligt ud med informationer om sagen.

Der har været kontakt til de formodede gerningsmænd tre gange siden Anne-Elisabeth Hagens forsvinden. Det skriver den norske avis VG.

Senest den 16. januar i år, én uge efter at sagen blev offentligt kendt. Dengang udtalte familiens advokat Svein Holden, at man opfattede kontakten som et tydeligt tegn på, at den 68-årige kvinde er i live.

Anne-Elisabeth Hagen, der forsvandt fra sit hjem i Lørenskog øst for Oslo, er gift med milliardæren Tom Hagen. Han er en af Norges rigeste personer. Ifølge politiet er der fremsat alvorlige trusler og krav om løsepenge i form af kryptovalutaen monero.

Politiet oplyste i begyndelsen af februar, at teorien om at Anne-Elisabeth Hagen er blevet bortført, er blevet styrket. Politiet har fået over 1400 tips, siden det fortalte om sagen.

Den seneste måned har politiet udført 3D-skanninger af ægteparret Tom og Anne-Elisabeth Hagens ejendom for at lede efter spor.

Politiet har også undersøgt en sø nær ejendommen ved hjælp af dykkere.

Fakta

Norsk kidnapningssag

I 70 dage efterforskede norsk politi en mulig kidnapningssag i dyb hemmelighed, indtil det i begyndelsen af januar offentliggjorde, at 68-årige Anne-Elisabeth Hagen var forsvundet fra sit hjem.

Politiet formoder, at kvinden er blevet kidnappet. Det ved ikke, om hun bliver holdt skjult i Norge eller udlandet.

Læs her et overblik over sagen:

* 31. oktober 2018 forsvinder den 68-årige norske kvinde Anne-Elisabeth Hagen, der er gift med milliardæren Tom Hagen, fra sin bolig på Sloraveien i Fjellhamar i Lørenskog kommune øst for Oslo.

* 9. januar bekræfter norsk politi, at det efterforsker en sag om bortførelsen af Anne-Elisabeth Hagen. Politiet oplyser, at der er fremsat trusler og krav om løsepenge i form af kryptovaluta mod kvindens frigivelse.

* 10. januar efterlyser politiet tre personer, der er set på videoovervågning foran Tom Hagens arbejdsplads på dagen, hvor kvinden forsvandt. Det drejer sig om to gående personer og en cyklist.

* 11. januar beder politiet folk om tips om mulige skjulesteder. Det kan være i Norge såvel som i udlandet. Politiet efterlyser fortsat de tre personer fra videoovervågningen.

* 12. januar er cyklisten fra videoovervågningen identificeret. Det oplyser politiet, der dog stadig gerne vil i kontakt med de to gående.

* 14. januar udtaler Anne-Elisabeth Hagens familie sig gennem advokat Svein Holden. De appellerer til, at gerningsmændene tager kontakt.

* 15. januar oplyser politiet, at sidste livstegn fra den norske kvinde er 31. oktober 2018 klokken 09.14, hvor hun talte i telefon med ægtemanden. Politiet mener, at hun forsvandt mellem klokken 09.14 og 13.30 samme dag.

* 16. januar har politiet modtaget over 1000 tips i kidnapningssagen.

* 23. januar påbegynder politiet en gennemsøgning af en sø, der grænser til ægteparrets bolig. Her leder de efter spor, der kan knyttes til kvindens forsvinden.

* 24. januar oplyser familiens advokat, Svein Holden, at familien ugen før har modtaget en besked fra personer, der hævder at have bortført Anne-Elisabeth Hagen. Beskeden er ifølge Svein Holden sendt på en “digital platform”, som han ikke ønsker at navngive. Beskeden indeholder ingen livstegn fra kvinden.

* 28. januar oplyser politiet, at det i forbindelse med undersøgelsen i søen har fundet en række genstande. De skal undersøges nærmere for at se, om de kan knyttes til sagen.

* 11. februar oplyser politiet, at der har været ny kontakt til de formodede kidnappere.

Kilder: NTB, VG og Aftenposten

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu