Viktor Fischer: Derfor lykkedes min bror ikke

2. marts 2013 15:59 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Viktor Fischer: Derfor lykkedes min bror ikke
Billede mangler

Viktor Fischer har udviklet sig til en af de mest spændende unge spillere i hele Europa.

 

Ajax-kometen, der spillede ungdomsfodbold i AGF og FCM, har lavet seks mål i fjorten kampe, siden han blev introduceret til Frank de Boers førstehold.

18-årige Fischer fortæller i et længere interview til Ajax’ hjemmeside bl.a. om forskellen på ham og hans storebror, Magnus.

De to blev en del af en meget omdiskuteret transfersag, da FC Midtjylland ifølge Brian Steen Nielsen brugte “helt uacceptable metoder” for at snuppe Fischer-brødrene.

I dag er Viktor Fischer et brandvarmt navn i fodboldverdenen, mens hans bror Magnus ikke spiller fodbold på højt plan længere.

– Hvorfor slog jeg igennem som fodboldspiller, og han gjorde ikke? Udover talent tror jeg, det har noget at gøre med en bestemt attitude. Magnus er en meget stille dreng. Hvis nogen siger noget til ham, vil han hellere tænke over det end at sige noget tilbage hurtigt, siger Viktor Fischer.

– I den henseende har han for meget hjerne og er for lidt fodboldspiller. I denne verden skubbes man hurtigt i baggrunden. Jeg tænker heller ikke så meget inde på banen, siger lillebror Fischer.

Tre dage efter, Viktor Fischer fyldte 15 år, annoncerede FC Midtjylland, at klubben havde skrevet kontrakt med ham for næsen af AGF. Samtidig hentede FCM storebror Magnus Fischer.

Det skete i 2009 og fik AGF til at anklage midtjyderne for fusk, idet man ifølge DBUs regler først må begynde forhandlingerne på spillerens 15-års fødselsdag, med mindre moderklubben har givet godkendelse.

AGFs sportschef Brian Steen Nielsen mente desuden, at midtjyderne havde kunnet hente Viktor Fischer udelukkende, fordi klubben også tilbød Magnus Fischer en kontrakt. Det ønskede AGF ikke.

Et enkelt år senere var Magnus Fischer tilbage i Aarhus, hvor han havde droppet topfodbolden. FCMs daværende akademichef Claus Steinlein afviste anklagerne om, at man havde skrevet kontrakt med Magnus Fischer udelukkende for at få fingre i hans bror.

Viktor Fischer er dog også i nogle henseender misundelig på sin bror, fortæller han i interviewet. Broren lever nemlig et ‘normalt’ liv hjemme i Danmark uden for rampelyset.

– Nogle gange savner jeg det sociale aspekt en smule. Og det danske sprog, siger Fischer til Ajax’ hjemmeside.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu