Fischer: Storklubber tænder mig da

5. februar 2013 17:45 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Fischer: Storklubber tænder mig da
Billede mangler

Han skal spille. Han skal spille fra start. Han skal spille fra start som forreste angriber, som venstrekant eller på positionen bag angriberen.

Alle fra eksperter til tidligere koryfæer forsøger at finde en lem, hvorfra Viktor Fischer kan bringe sin uforfalskede selvtillid, ungdommelige frækhed og smittende energi ind på det danske landshold. Ingredienser serveret på en Ajax-platte, som danskerne har labbet i sig, når de har oplevet klip fra Ajax’ kampe, hvor Fischer har grebet ud efter både hollændernes og danskernes gunst.

En kantspiller med momentane udbrud af teknisk magi, en dræbende målfarlighed samt en hvirvlende hurtighed. Og selv om Fischers menukort ligner noget fra en gourmetrestaurant, er han der ikke endnu. Det ved han godt selv. Lækkerierne kommer alt for sjældent, han skal være mere afgørende, og han har en hel del at lære endnu. Det gøres bedst i Ajax, hvor han gerne vil forlænge sin kontrakt, fortæller han sporten.dk.

– Det går rigtigt godt med forhandlingerne. Jeg tror, forlængelsen kommer på plads inden særligt længe, hvis det går, som det skal. Jeg ved ikke, hvor lang tid, der kan gå, men jeg tror, det bliver snart, siger den 18-årige komet og forklarer, hvorfor han vælger at blive i Ajax på trods af storklubbernes savlen.

– Jeg bliver, fordi jeg stadig er purung og stadig skal lære en hel masse. Og man kan kun sige, at Ajax er det helt rigtige sted at lære, siger Fischer, som dog godt vil indrømme, at han kan blive en smule tændt, hvis en storklub pludselig melder sig.

– Jeg forsøger at lade være med at læse om mig selv, selv om jeg nogle gange ikke kan lade være. Det er klart, at hvis jeg hører om, at nogle rigtigt store klubber, er interesserede, tænder det da mig en gang imellem. Men det er som sagt ikke aktuelt for mig lige nu, siger Fischer.

Venstrekanten har i denne sæson fået sit gennembrud for Ajax, hvor han endelig føler sig som en del af holdet.

– Jeg føler mig fuldstændigt integreret på Ajax’ hold. Jeg ved ikke, om jeg kan kalde mig fast mand, Det er altid svært at vurdere, men jeg er helt sikkert integreret rigtig godt på holdet. Det er jo en stor trup, og jeg har fået mange nye kammerater, og så har jeg desuden fået meget mere tro på mig selv, siger han.

Tro på sig selv har han egentlig aldrig manglet. Og evnen samt lysten til at vise sin selvtillid og at tale om den, ligger ham også nært. Men når det kommer til det danske landshold er Viktor Fischer, der konkurrerer med Krohn-Dehli om en plads på venstrekanten, mere ydmyg.

– Man kan sige, at det her på landsholdet er lige modsat Ajax. Jeg føler mig fuldstændig ny. Fuldstændig ny, gentager han og fortsætter:

– Det er helt nye drenge her på landsholdet, og det er jo også voksne mennesker, så det er meget anderledes for mig, og det skal jeg lige vænne mig til. Men normalt går det hurtigt med at lære nye mennesker at kende, især på et fodboldhold. Og alle her er jo flinke og rare og glad for at hjælpe.

Trods eksperternes positive vibes forventer Fischer ikke spilletid mod Makedonien.

– Jeg forventer bare, at jeg gør det godt, når jeg træner, og hvis jeg skulle få chancen, skal jeg gøre mit bedste, siger Fischer.

Udsigten til spilletid er da heller ikke synderligt stor, hvis Morten Olsen vælger sin sædvanlige venstrekant, Michael Krohn-Dehli, som alt tyder på. Olsen sagde i sporten.dk i går, at han ser Fischer som venstrekant og ikke som forreste angriber eller falsk nier.

– Jeg er enig med Morten. I hvert fald på nuværende tidspunkt. At spille ni’er er langt væk for mig lige nu og her, må jeg indrømme. Det handler meget om min måde at spille på, og det er lige nu bare bedst på venstrekanten eller på 10’eren. Falsk ni’er føler jeg ikke, jeg skal spille lige nu, siger Fischer, der scorede i søndagens ligakamp.

– Jeg synes virkelig, jeg er inde i en god periode i Ajax. Spillemæssigt kan det altid blive bedre, og jeg kan også altid score flere mål, men generelt går det godt. Jeg har en god statistik, og jeg har spillet gode kampe, så jeg føler, jeg er i en god periode lige, siger Fischer, der er fuldt ud bevidst om, hvad han mangler at forbedre.

– Jeg mangler jo stadig at være meget mere markant på holdet og at være en af de bedste hver eneste gang. Men på den anden side er det også tidligt, hvis det skulle være lige nu. Der skal jo også være noget at arbejde med, smiler den unge Ajax-spiller.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu