ANNONCE

Vil lukke Folketinget

12. januar 2021 18:21 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk og Ritzau Info

Det skal foreløbig gælde frem til vinterferien midt i februar

Vil lukke Folketinget
Ifølge Kristeligt Dagblad har regeringen bedt Folketinget om at udskyde sit arbejde på grund af Covid-19. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)

Statsminister Mette Frederiksen vil sammen med regeringen sætte Folketingets arbejde i bero. Det skriver Kristeligt Folkeblad tirsdag aften. Avisen mener at vide, at Folketinget er blevet bedt om at udskyde behandlingen af private beslutningsforslag, forespørgsler og samråd i de kommende uger.

Årsagen er ikke overraskende udviklingen i Covid-19-epidemien.

Regeringen vil også have bremset behandlingen af nogle af de 28 lovforslag, den selv allerede har fremsat. Det skal foreløbig gælde frem til vinterferien midt i februar, skriver mediet.

Selvom der ser ud til at være klart politisk flertal for det, er der modsat forholdene i foråret dog ikke enstemmig opbakning denne gang. Dansk Folkeparti er imod.

– Mette Frederiksen sætter de facto demokratiet ud af kraft med de nye regler. Det virker ærlig talt lidt for bekvemt, siger Dansk Folkepartis gruppeformand Peter Skaarup.

Kristeligt Dagblad erfarer desuden, at kun fire af de yderligere 25 lovforslag, der er på vej, vil blive behandlet inden vinterferien, såfremt Folketinget følger regeringens indstilling.

Både Venstre og Enhedslisten støtter en ny delvis nedlukning ligesom sidste år. Dermed tegner der sig et flertal for regeringens plan.

Preben Bang Henriksen (V), der er formand for Folketingets Retsudvalg, siger til Ritzau, at han lægger vægt på, at den vigtigste del af lovgivningsprocessen fortsat kan køre på Christiansborg.

– Der er ingen tvivl om, at enhver forsinkelse af lovgivningsprocessen og også den kontrolproces, vi har i Folketinget, den er da problematisk.

– Men når alt kommer til alt, kan vi ikke have en situation, hvor vi lukker øjnene for, at hele Danmark lukker delvist ned på grund af corona, og så bare have fuldt blus på Christiansborg.

– Vi må også indstille os på, at det er coronatid, og så tage de forholdsregler, der er, siger han.

Sundhedsordfører Peder Hvelplund (EL) mener, at Folketinget bør se på, hvordan lovgivningsarbejdet kan fortsætte på en bedre måde, hvis der i fremtiden skulle komme endnu en pandemi.

Partiet ønsker blandt andet brug af mundbind i Folketingssalen for at hjælpe til at holde et lavt smittetryk på Christiansborg.

– Jeg mener også, man bør se på, om man kan afholde afstemninger på en anden måde, end at man absolut skal sidde 95 personer i en sal fysisk og foretage afstemninger under en pandemi, hvor der er en smitterisiko, siger han til Ritzau.

Udvalget for Forretningsordenen holder møde onsdag formiddag.

Tidligere på året var der et mindre udbrud af Covid-19 blandt folketingspolitikere.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu