ANNONCE

Vil sende madpenge tilbage til borgerne

19. april 2020 12:22 | Af: Newsbreak.dk

Forældre i Allerød Kommune er ikke tilfredse med at betale for en ydelse, de ikke får.

Vil sende madpenge tilbage til borgerne
Betalingerne fortsætter, men maden kommer ikke ud. Foto: Scanpix

Velduftende supper og lækre fiskedeller i daginstitutionerne er for flere af de mindste i disse tider byttet ud med mors og fars velmenende hjemmekontors-rugbrødsmadder.

Men kommuner opkræver stadig betaling for madordningen i børnehaven og vuggestuen. Det skriver TV2 Lorry.

Det har faldet flere forældre i Allerød Kommune for brystet, og de kritiske røster er nu nået hele vejen til borgmesterkontoret i den nordsjællandske kommune.

Vil sende pengene tilbage

Her er borgmester Karsten Längerich (V) nu klar til at sende pengene tilbage i de oprørte forældres lommer.

– Vi har jo ikke nogen udgifter til indkøb af maden, for vi køber ikke noget mad ind. Og staten kompenserer for vores udgifter til personale, fordi vi lader dem udføre andre funktioner, som for eksempel rengøring. Så kommunen har ikke nogen udgift, og så synes jeg heller ikke, at forældrene skal betale, siger borgmesteren til TV 2 Lorry.

Spørgsmål: Så kan vi regne med, at forældrene får pengene tilbage?

– Det håber jeg, men det kræver lige, at der er politisk flertal for det, siger Karsten Längerich.

Økonomiudvalget i kommunen skal på tirsdag tage stilling til spørgsmålet om tilbagebetaling af i alt 787.600 kroner.

Betaler for noget, der ikke findes

Daginstitutionernes madordninger har været suspenderet, mens store dele af det offentlige Danmark har været lukket ned fra 16. marts til 15. april – og madordningen vil trods forældrebetaling ikke servere grøntsagsbøffer og lasagne i daginstitutionerne frem til 10. maj.

Madordningen i Allerød Kommune er udelukkende betalt af forældrene.

Karsten Längerich og formand for Børne- og Skoleudvalget, Nikolaj Rachdi Bührmann (SF), har anmodet om, at der fremlægges en sag på dagsordenen, hvor det skal drøftes, hvilke muligheder der er for tilbagebetaling.

– På Børne- og Skoleudvalgets vegne glæder det mig, at vi i næste uge kan få drøftet forældrenes henvendelser om tilbagebetaling. Grunden til, at borgmesteren og jeg har anmodet om en sag på dagsordenen, er netop for at få drøftet vores muligheder og på den måde vise borgerne, at vi tager deres henvendelser alvorligt, siger Nikolaj Rachdi Bührmann i en pressemeddelelse.

Allerød Kommune har bedt Kommunernes Landsforening (KL) om at præcisere de gældende regler under nedlukningsperioden.

“KL har svaret, at kommunerne fortsat skal opkræve forældrebetaling. Opkrævning af forældrebetaling inkluderer betalingen for madordningerne,” skriver kommunen i en pressemeddelelse.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu