ANNONCE

Vild auktionsrekord

7. december 2020 22:27 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Noget tyder på, at det kan blive endnu vildere.

Vild auktionsrekord
Sådan ser diamanten ud. Foto: Bruun Rasmussen Kunstauktioner

Bruun Rasmussen Kunstauktioner satte torsdag aften rekord, da en ifølge Bruun Rasmussen Kunstauktioner sjælden diamantring blev solgt til 820.000 kroner (plus salær). Det skriver Bruun Rasmussen Kunstauktioner i en pressemeddelelse.

Bruun Rasmussen Kunstauktioner skriver i pressemeddelelsen, at interesserede købere mødtes i lokaler på Bredgade 33, hvor mere end 200 smykker kom under hammeren i løbet af aftenen. I pressemeddelelsen kan man også læse, at hovedattraktionen torsdag aften var en pink diamantring, der endte med at blive den dyreste ring, auktionshuset nogensinde har solgt.

Det var ikke kun fra auktionssalen, at der blev budt, da folk også sad klar ved telefonerne og computeren for at få fingrene i ringen. Bruun Rasmussen Kunstauktioner skriver i pressemeddelelsen, at der foregik et par minutters heftig budkrig, før ringen blev solgt for 820.000 kroner (plus salær).

Ringen er, ifølge Bruun Rasmussen Kunstauktioner, en pink Argyle diamantring. Den er i 18 kt. hvidguld, og selve diamanten er på cirka 1,71 ct. Omkring den pink diamant er der flere diamanter af forskellige typer på henholdsvis 1,69 ct. og 0,83 ct.

– Vi er meget tilfredse med salget på smykkeauktionen generelt, som tydeligt viser, at folk har været i julegavehumør, siger Katrin Mikkelsen Sørensen, leder af afdelingen for smykker hos Bruun Rasmussen Kunstauktioner, i pressemeddelelsen.

Bruun Rasmussen Kunstauktioner skriver i pressemeddelelsen, at pink diamanter er meget sjældne, da kun 0,01% af alle verdens diamanter er lyserøde. 90% af de lyserøde diamanter bliver hentet op fra Argyle-minen i Australien.

Minen lukkede ned i november, og ifølge Bruun Rasmussen Kunstauktioner forventer smykkeeksperter derfor, at lyserøde diamanter i fremtiden kun bliver endnu mere værd.

Det er uvist, hvem der har købt den i pressemeddelelsen omtalte ring. Køberen er, ifølge Bruun Rasmussen Kunstauktioner, anonym.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu