ANNONCE

Vild biljagt: Politiet pifter Porsche

17. juli 2020 22:50 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

Det gik noget voldsomt for sig torsdag aften.

Vild biljagt: Politiet pifter Porsche
Politiet måtte torsdag aften ty til voldsomme midler for at stuppe en stjålet Porsche. Foto: Brendan McDermid/Scanpix.

Sent torsdag aften fik politiet i Østjylland noget at se til.

En patrulje ville stoppe en sjålet bil – og så gik det ellers over stok og sten.

Det oplyser Østjyllands Politi i sin døgnrapport. 

Torsdag klokken 23.34 blev en patrulje på Skejbyvej i Aarhus N opmærksom på en hvid Porsche Cayenne, som betjentene vidste var blevet stjålet i forbindelse med et indbrud tidligere på ugen.

Betjentene satte efter bilen, der med det samme satte farten op og i høj fart fortsatte ad Randersvej og mod Djurslandsmotorvejen. Betjentene tilkaldte assistance fra øvrige patruljer, der med det samme satte kursen.

Ved Hornslet-afkørslen mistede patruljen visuel kontakt med bilen, men kort efter meldte en hundepatrulje, at de nu havde kontakt med bilen i Ødum.

Eftersættelsen fortsatte herefter med meget høj fart ad Landevejen og Randersvej i retning mod Hårup.

Frem med stopsticks

En anden hundepatrulje, der fulgte med via radioen, kunne høre, at eftersættelsen inden længe ville nå frem til, hvor de befandt sig.

På Mejlbyvej nord for Hårup løb betjentene ud og gjorde klar til at smide stopsticks ud på vejen. I det samme kom porschen kørende med høj fart, og den ene betjent kastede stopsticks over vejbanen og løb i skjul bag ved et læhegn.

Føreren af porschen bremsede kraftigt op for at undgå stopsticken, men bilen kørte alligevel over den og punkterede på flere af dækkene, hvorefter den slingrende fortsatte i retning mod Halling.

Triller i grøften

Hundepatruljen, der havde fulgt efter bilen, kom kørende kort efter og fik øje på Porschen, der nu var nået til Halling. Betjentene kunne se, at farten var sat helt ned, og bilen trillede ned i grøften, men der var ingen personer i den. Hundene blev lukket ud og begyndte at gå spor efter de personer, der havde befundet sig i bilen.

Hundene fik med det samme færd af tre personer, og kort efter fandt de en 21-årig kvinde i en kælderskakt ved Halling Kirke og en 27-årig mand, der gemte sig i en kornmark.

Begge personer blev anholdt og er foreløbigt sigtet for brugstyveri af bil.

“Det lykkedes ikke at finde den tredje person, men politiet har en god formodning om, hvem han er”, står der i døgnrapporten.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu