Vild jagt på kidnappere i Nigeria

22. februar 2013 22:28 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Vild jagt på kidnappere i Nigeria
Billede mangler

NIGERIA: Nigerianske sikkerhedsstyrker arbejder på højtryk for at finde den franske familie, som tirsdag blev kidnappet i Cameroun og siden ført med til Nigeria, oplyser det lokale politi.

 

– Der er en intens menneskejagt i gang. Sikkerhedsagenter arbejder døgnet rundt med eftersøgning og overvågning for at løse problemet, siger politiets talsmand Frank Mba til Reuters.

Familien, som består af tre voksne og fire børn, blev kidnappet under en ferie, og nu er de angiveligt blevet delt i to grupper. Det er endnu uvist, hvem der står bag kidnapningen, men sikkerhedsstyrkerne og vestlige diplomater har en formodning om, at det er den islamistiske sekt Boko Haram, der står bag. I de seneste dage har der været mange sammenstød mellem medlemmer af gruppen og militæret i den nordøstlige nigerianske by Maiduguri, der ligger tæt på grænsen til Cameroun.

Hidtil har der været begrænsede oplysninger fremme om, hvor familien opholder sig, men en anonym kilde fra det nigerianske militær siger ifølge Reuters, at de franske gidsler og deres kidnappere tirsdag opholdt sig i nærheden af den lille by Dikwa i Nigeria.

Trosdag oplyste den franske præsident, Francois Hollande, at der var efterretninger om, at familien var blevet delt i to grupper. Franske elitesoldater og specialstyrker ankom onsdag til det nordlige Cameroun, for at hjælpe med at finde familien.

Det er første gang, udlændinge er blevet bortført i Cameroun, der er en tidligere fransk koloni. Om årsagen til bortførelsen skyldes Frankrigs militære engagement i Mali, hvor franskmændene bistår de lokale myndigheder med at nedkæmpe islamistiske oprørere, er endnu uvist. Men forløbet understreger den risiko, der har været for franske statsborgere og interesser i Afrika, siden Frankrigs politikere besluttede sig for at sende styrker til det vestafrikanske land.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu