Vild lov: Fire års fængsel for at bruge plasticposer

30. august 2017 21:31 | Af: Matias Mortensen, mm@newsbreak.dk

Kenya vil have sat en stopper for plasticposeforbruget.

Det har krævet lang tids kamp og flere forsøg, men nu træder en opsigtsvækkende lov i kraft i Kenya.

Landet har indført verdens mest restriktive lovgivning for plasticposer. Der er indført et totalt forbud mod at producere, sælge eller bruge plasticposer, og det kan koste bøder på over 200.000 kroner eller fængsel op til fire år at bryde reglerne. Det skriver nyhedsbureauet Reuters og flere andre medier.

Lovgivningen bliver indført for at sætte en bremse for landets (og verdens) problem med forurening fra plasticposer.

Platisposeforbuddet trådte i kraft mandag, og dermed skulle det altså være helt slut med plasticposer i landet.

Regeringen har dog meldt ud, at myndighederne i første omgang vil gå efter producenter og sælgere, der eventuelt ikke overholder loven. Almindelige brugere vil i første omgang altså slippe for en gigantbøde eller en tur fængslet for at gå rundt med en plasticpose i gaderne. Man kan dog risikere at få sin plasticpose konfiskeret af politiet lyder meldingen.

BBC rapporterer, at mange kenyanere tydeligvis retter ind efter forbuddet, og flere store butikskæder har skiftet deres plasticposer ud med stofposer. Der er dog fortsat meldinger om sælgere, der giver plasticposer til kunderne i byens hovedstad Nairobi.

Landets miljøminister, Judy Wakhungu, er yderst tilfreds med, at loven nu er trådt i kraft.

– Lige nu udgør plasticposer den største udfordring for affaldshåndteringen i Kenya. Det er blevet vores miljømareridt, som vi må nedkæmpe med alle midler, har hun udtalt til BBC.

 

 

men nu er

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu