Vild med dans-vinder reklamesøjle for omstridt alternativ behandler

16. januar 2019 06:25 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

Den omstridte alternative behandler Martin Hejlesen, der hævder at kunne kurere kræft og at sollys beskytter mod hudkræft, benytter sig af store sportsstjerner i sin markedsføring.

I sommeren 2018 gik et opslag fra den alternative behandler Martin Hejlesen viralt. Han hævdede, at solens stråler ikke giver hudkræft – men at de tværtimod beskytter mod det.

Den påstand blev tilbagevist af en lang række forskere. Nu viser det sig, at behandleren, der også i efteråret sat under kritisk lup af Berlingske, benytter sig af de velrenommerede sportsstjerner Mie Skov og Carsten Mogensen i sin markedsføring.

I et Facebook-opslag fra marts 2018, som Heilesen for nylig har postet reklamekroner i og sendt rundt på det sociale medie, står parret frem. For Hejlesen har angiveligt kureret Mie Skov for en diskusprolaps – ved hjælp af tankens kraft.

“Allerede efter den første session kunne jeg igen svaje med ryggen, før var min ryg stift som et bræt med pinefuld smerte,” siger Mie Skov på Hejlesens hjemmeside.

Ifølge opslaget blev behandlingen dog kombineret med fysioterapi hos en fysioterapeut.

Sundhedsekspert: Martin Hejlesen lyver

Den anerkendte sundhedsdebattør Morten Elsøe har flere gange undersøgt Martin Hejlesens mange, gode historier.

Han kalder Heilesen for en løgner, en svindler og en kvaksalver. Det gør han i et længere opslag på Facebook:

I Berlingskes dækning af Martin Hejlesen kom det ligeledes frem, at han brugte mennesker, der for længst var døde til at promovere sin alternative kræftbehandling.

Newsbreak.dk har forsøgt at kontakte både Mie Skov, Carsten Mogensen og Martin Hejlesen, da vi gerne ville høre om, hvordan det er lykkes Mie Skov at blive sin diskusprolaps kvit.

Ingen af de tre er dog endnu vendt tilbage. Men Martin Hejlesen har tidligere – da han var i modvind om sin påstand om, at solens stråler beskyttede mod hudkræft – skrevet på sin Facebook-side, at han aldrig har sagt, at han kan helbrede folk:

– Jeg har aldrig vejledt nogen i min praksis til at undlade at søge læge, ligesom jeg aldrig har fortalt nogen, at jeg kan helbrede dem fra de gener eller den sygdom, som de har. Beretningerne fra min side, er beretninger, som folk selv har skrevet til mig efter behandlingerne. Mere præcist kalder jeg det selvhelbredelse, skrev Martin Hejlesen på Facebook.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu