ANNONCE

Vild morgen: Ballon lander midt i villakvarter

17. april 2020 15:49 | Af: Newsbreak.dk

Morgenfriske hundeluftere spærrede formentlig øjnene op, da en luftballon fredag nærmede sig et villakvarter ved Randers.

De to ballonskippere Philip Mundt og Thomas Jøhnk begav sig fredag morgen ud på en usædvanlig mission.

De ville flyve fra Fjerritslev i Nordjylland til Sjælland – i luftballon.

Fredag morgen klokken fem gjorde de klar til at flyve. Og ved solopgang steg de til vejrs iklædt varmt tøj og med kurven fyldt med gas og ilt – klar til at begive sig op i en højde på 20.000 fod.

Deroppe, seks kilometer over jorden, er temperaturen minus 40 grader, og iltniveauet er lavt.

– Normalt flyver man 20-30 kilometer i luftballon – ikke fra den ene del af landet til den anden. Langdistance er ikke sædvanligt. Men da vi tjekkede vejrprognoserne, så det ud til, at det kunne lade sig gøre, siger ballonskipper Philip Mundt til TV2 Østjylland.

Han kommer fra hovedstadsområdet og lever til daglig af at flyve gæster i luftballon, men på grund af corona-situationen kan det ikke lade sig gøre lige nu.

Han og makkeren Thomas Jøhnk har det dog efter eget udsagn det med at begive sig ud på ballonflyvninger af speciel karakter i fritiden.

Og fredagens tur var ingen undtagelse.

– Vi vil gerne flyve langt eller højt eller nogle strækninger, andre ikke har prøvet før, siger Philip Mundt.

Kom ikke langt

Desværre kom de fredag ikke længere end til Romalt ved Randers.

– Alt gik fint, indtil vi kom op i højden. Vi anede ikke noget om vindforholdene i de højder. Det så ud som en kraftig vind, men den var ikke kraftig nok. Vi turde ikke krydse havet mellem Ebeltoft og Sjællands Odde, siger Philip Mundt.

Hvad der ville være sket, hvis de havde trodset mavefornemmelsen, ved han ikke.

– Vi var formentlig kommet tørskoede i land på Sjælland, men med tomme gasflasker og med ondt i maven. Alt handler om at flyve med store sikkerhedsmargener og ikke at tage chancer. Vi ville hellere flyve uden for meget ondt i maven.

Smukt syn

Til gengæld fik de et fint glimt af Randers Fjord fra oven og mødt nogle venlige mennesker i villakvarteret nær deres landingssted.

Ved otte-tiden om morgenen landede ballonen på et fælles grønt areal i et villakvarter i Romalt.

– Vores plan mislykkedes. Sådan er det, når man prøver grænserne af. Men så fløj vi over Randers Fjord og mødte nogle meget søde borgere, som i meget behørig afstand kom og spurgte ind til vores flyvning.

Citathistorie: TV2 Østjylland.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu