Vild søndag: Så varmt bliver det

30. juni 2019 06:51 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk

Det bliver varmt - møgvarmt - i dag, søndag. Derefter falder temperaturen drastisk.

Du kan godt allerede nu begynde at lede efter skygge, finde solcremen frem og sætte vand på køl.

Søndag bliver nemlig møgvarm. Allerede i løbet af formiddagen vil termometret snige sig op mellem 25 grader og 30 grader. Og i eftermiddag kan vi lokalt få op til 32 grader i den østlige del af landet.

Artiklen fortsætter under videoen

Det fortæller vagtchef Anja Bodholdt, Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, til Newsbreak.dk.

– Man kan sige vi slutter juni af med et brag. Det bliver rigtig varmt, konstaterer Anja Bodholdt.

Koldfronten kommer

Men varmen varer ikke ved. Allerede i eftermiddag kommer en koldfront ind over Danmark når vinden drejer i vest – og så falder temperaturen drastisk.

– Det bliver i den vestlige del af Jylland man først mærker det. Temperaturen falder ned til mellem 17 grader og 22 grader, så det bliver noget af en kontrast i forhold til de 32 grader i den østlige del af landet. Koldfronten trækker langsomt ind over Danmark og vil ramme Sjælland i aften- og nattetimerne. Dermed står vi op til noget helt andet vejr mandag morgen, siger Anja Bodholdt.

Mandag, tirsdag og onsdag bliver meget blæsende med kraftige vindstød. Især mandag er der regn i luften til hele landet. Tirsdag og onsdag vil der falde enkelte byger i den sydlige del af landet.

– Og så bliver det koldt. Ned til mellem 13 grader og 17 grader. først torsdag og fredag bliver det igen lidt lunere med op til 20 grader, siger Anja Bodholdt.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu