ANNONCE

Vild udvikling på danske studier

29. juli 2020 07:40 | Af: Newsbreak.dk

Flere kvinder er i år blevet optaget på traditionelle mandefag, og det er der brug for, mener både erhvervslivet og uddannelsesministeren.

Citathistorie: Jyllands-Posten.

På traditionelt mandsdominerede uddannelser inden for de tekniske og naturvidenskabelige fag er der i år blevet optaget relativt flere kvinder end mænd.

Det gælder ikke mindst på flere it-uddannelser, hvor universiteterne har gjort meget for at gøre op med en myte om, at fagene kun er for mænd, der sidder for sig selv i en mørk kælder.

Men også uddannelsen til bygningskonstruktør tiltrækker flere kvinder, skriver Jyllands-Posten.

En opgørelse fra Uddannelses- og Forskningsministeriet viser, at der i år er optaget 13 pct. flere kvinder på de såkaldte Stem-uddannelser inden for teknik og naturvidenskab i forhold til 2019. Antallet af optagne mænd er steget med 7 pct.

På it-uddannelserne er antallet af optagne kvinder steget med 20 pct. Her er antallet af mænd steget med 11 pct. På uddannelsen til bygningskonstruktør er der optaget 26 pct. flere kvinder, mens der er blevet optaget en anelse færre mænd.

Der er også eksempler på traditionelle kvindefag, hvor der er optaget flere mænd.

Glæder minister

Det glæder uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen.

– Hver eneste gang vi tager en ekstra ind, der bryder normen, jo tættere kommer vi på, at det bliver et nemmere valg i fremtiden, siger hun til Jyllands-Posten.

I erhvervslivet er der glæde over flere kvinder på de tekniske uddannelser. For der er brug for dem, siger underdirektør Mette Fjord Sørensen, Dansk Industri.

– Det her betyder, at der i fremtiden i højere grad er mulighed for at rekruttere flere kvinder og rekruttere mere mangfoldigt, siger hun til Jyllands-Posten.

I galleriet ovenfor kan du se top-10 over uddannelser med højest karakterkrav.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu