ANNONCE

Vild vækst af skadedyr: Sådan undgår du det

12. januar 2020 09:26 | Af: Jeppe Bjerre Trans, jt@newsbreak.dk

Der meldes om en kraftig stigning i antallet af rotteanmeldelser. Her kan du se, hvordan du undgår rotter.

Der er travlt hos landets rottebekæmpere for tiden.

Alene i Kolding Kommune skulle der således  i oktober og november sidste år være kommet over 1000 rotteanmeldelser.

Det er mere end dobbelt så mange som året før, skriver dr.dk.

(Artiklen fortsætter under videoen)

Tendensen skulle også gøre sig gældende på landsplan, hvor kommunerne har slået ca. 700.000 rotter ihjel de seneste fire år ifølge dr.dk.

I galleriet ovenfor kan du se gode råd til, hvordan du sikrer dit hjem mod rotter.

Skader på bygninger

Rotten er ikke kun skadedyr, fordi den kan bære på smitte. De kan også anrette skade på bygninger og installationer med deres gnaven. Med deres store fortænder kan de nemlig gnave sig igennem stort set alle materialer, som er blødere end marmor.

Det skriver Bolius.

Det betyder alt i alt, at rotter kan være nogle dyre bekendskaber. For eksempel når deres gnaven går ud over el-installationer og forårsager brand. Eller når de i landområderne æder eller forurener fødevarer og dyrefoder.

Søger mod varmere steder

Det er altså nogle bæster, vi helst skal undgå at få indenfor dørene, og da kalenderen meget snart viser oktober, og der dermed også er risiko for, at den første nattefrost sætter ind, skal vi være særligt opmærksomme. Det betyder nemlig, at rotterne nu vil søge mod varmere steder for at bygge rede.

Har de held med det, kan de yngle hele året. Forsøg har vist, at et enkelt rottepar kan blive til flere end 850 individer på blot ét år, såfremt betingelserne er rigtige.

Derfor er det både vigtigt ikke at tiltrække rotter samt at forebygge, at de rykker indenfor, såfremt de alligevel skulle komme.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu